притисни ентер »

Не е „семејна драма“, фемицид е!
Не е „семејна драма“, фемицид е!

Не е „семејна драма“, фемицид е!

Во трката за поголема читаност целосно се занемарува суштината на случаите на родово базирано насилство и гласот на жртвата се става во втор план, а многу често се прави и нејзина ревиктимизација Родово базираното насилство, како феномен, сè повеќе го наоѓа своето место во јавниот наратив, што значително се должи на неговата зголемена застапеност во

[Став] Не е „семејна драма“, фемицид е!

[Став] Не е „семејна драма“, фемицид е!

Извор: pixabay.com Фото: Бојана Јовановска Во трката за поголема читаност, целосно се занемарува суштината на случаите на родово базирано насилство и гласот на жртвата се става во втор план, а многу често и се прави нејзина ревиктимизација. Родово базираното насилство, како феномен, сè повеќе го наоѓа своето место во јавниот наратив, што значително