притисни ентер »

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд
SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд

Американската вселенска агенција NASA потврди дека мисијата Crew-1, чиј екипаж се врати од Меѓународната вселенска станица, поставилa нов рекорд кога станува збор за должината на мисијата на едно американско вселенско… Текстот SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд

SpaceX со мисијата Crew-1 постави нов рекорд

Американската вселенска агенција NASA потврди дека мисијата Crew-1, чиј екипаж се врати од Меѓународната вселенска станица, поставилa нов рекорд кога станува збор за должината на мисијата на едно американско вселенско летало. Мисијата на Crew Dragon капсулата –  Resilience, траеше 168 дена, a се врати на Земјата за време на викендот, со слетување во

Четворица астронаути безбедно слетаа на Земјата со Crew Dragon

Четворица астронаути безбедно слетаа на Земјата со Crew Dragon

Тројца Американци и еден Јапонец ја напуштија Меѓународната вселенска станица ISS, со помош на капсулата на компанијата SpaceX - Crew Dragon. После 160 дена поминати во вселената, четворицата астронаути безбедно се спуштиле во морето во близина на Флорида. Патувањето од ISS кон Земјата траело околу 6,5 часа со Crew Dragon . Американците Мајкл Хопкинс,

Астронаутите на НАСА успешно се вратија на Земјата во леталото на Илон Маск

Астронаутите на НАСА успешно се вратија на Земјата во леталото на Илон Маск

Астронаутите безбедно слетаа во Мексиканскиот залив, завршувајќи го првиот комерцијален лет на НАСА до Меѓународната вселенска станица. Астронаутите Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и Сијоши Ногучи по шест месеци се вратија на Земјата и на 2. мај слетаа во вселенскиот центар на Флорида. Сенаторот Бил Нелсон, администратор за НАСА, на дочекот

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро… Текстот Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск е превземен од USB.mk . The post Астронаутите се вратија од вселената во капсулата

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро слетаа во Мексиканскиот Залив во капсула на SpaceX. Американците Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и Јапонецот Соичи Ногучи од ноември, 2020

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Астронаутите се вратија од вселената во капсулата на Елон Маск

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро слетаа во Мексиканскиот Залив во капсула на SpaceX. Американците Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и Јапонецот Соичи Ногучи од ноември, 2020

Астронаутите успешно се вратија на Земјата во летало на SpaceX

Астронаутите успешно се вратија на Земјата во летало на SpaceX

Четворица астронаути, тројца Американци и Јапонец, вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица во капсула на SpaceX и успешно се вратија на Земјата. Тие минаа 160 дена во вселената, а вчера наутро слетаа во Мексиканскиот Залив во капсула на SpaceX. Американците Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и Јапонецот Соичи Ногучи од ноември, 2020

Астронаутите на НАСА се вратија на Земјата по мисијата на ИСС

Астронаутите на НАСА се вратија на Земјата по мисијата на ИСС

Четворица астронаути се вратија на Земјата по мисијата на Интернационалната вселенска станица (ИСС) во првото ноќно слетување на НАСА по 53 години, пренесуваат светските медиуми. Екипажот составен од тројца астронаути на НАСА и еден од јапонската агенција за вселенски истражувања (ЈАКСА) помина речиси шест месеци во вселената. Тие се вратија со капсула