притисни ентер »

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра
Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена била 1,7 милиони евра. Седум купувачи, по телефон, се натпреваруваа

Прстен со кашмирски сафир продаден на аукција во Монако за 2 милиони евра

Прстен со кашмирски сафир продаден на аукција во Монако за 2 милиони евра

Прстен со кашмирски сафир од 27 карати е продаден за 2,1 милиони евра во понеделникот вечерта на аукција организирана во Монако од aукциската куќа Монте-Карло. Проценет помеѓу два и три милиони евра, овој скапоцен камен, монтиран на прстен од платина и жолто злато со двоен ред тркалезни дијаманти, беше ставен на цена од 1,7 милиони евра во париското

Кашмирскиот сафир продаден за над 2 милиони евра на аукција

Кашмирскиот сафир продаден за над 2 милиони евра на аукција

Проценет на два до три милиони евра, овој скапоцен камен, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен ред кружни дијаманти, беше понуден на аукција во Кафе де Париз со почетна цена од 1,7 милиони евра. Седум купувачи се натпреварувале по телефон до последниот удар на чеканот и крајот на аукцијата. Италијанскиот купувач, покрај дополнителните

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Монако – Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена била 1,7 милиони евра. Седум купувачи, по телефон, се

Кашмирскиот сафир продаден за над 2 милиони евра на аукција

Кашмирскиот сафир продаден за над 2 милиони евра на аукција

Проценет на два до три милиони евра, овој скапоцен камен, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен ред кружни дијаманти, беше понуден на аукција во Кафе де Париз со почетна цена од 1,7 милиони евра. Седум купувачи се натпреварувале по телефон до последниот удар на чеканот и крајот на аукцијата. Италијанскиот купувач, покрај дополнителните

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена била 1,7 милиони евра. Седум купувачи, по телефон, се натпреваруваа

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена била 1,7 милиони евра. Седум купувачи, по телефон, се натпреваруваа

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена била 1,7 милиони евра. Седум купувачи, по телефон, се натпреваруваа

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра

ФОТО: Кашмирски сафир од 27 карати продаден за 2,1 милион евра Кашмирски сафир од 27 карати, вметнат во прстен од платина и жолто злато и обрабен со двоен кружен слој дијаманти, достигна цена од 2,1 милион евра на аукција во Монако. И првичните проценки го одредуваа на два до три милиони евра. На наддавањето одржано во „Кафе де Пари“ почетната цена