притисни ентер »

Почнува шестото издание на „Статуафест“
Почнува шестото издание на „Статуафест“

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Од денеска до сабота на Сквер Јадран во Скопје ќе се одржи шестото издание на фестивалот „Статуафест – Другото лице на улицата – Танго на улица“. – Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје во една мала, но сепак – огромна

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Почнува шестото издание на „Статуафест“ Од денеска до сабота на Сквер Јадран во Скопје ќе се одржи шестото издание на фестивалот „Статуафест – Другото лице на улицата – Танго на улица“. – Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на

Во Скопје почнува шестото издание на „Статуафест“

Во Скопје почнува шестото издание на „Статуафест“

Од денеска до сабота на Сквер Јадран во Скопје ќе се одржи шестото издание на фестивалот „Статуафест – Другото лице на улицата – Танго на улица“. – Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје во една мала, но сепак – огромна

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Од денеска до сабота на Сквер Јадран во Скопје ќе се одржи шестото издание на фестивалот „Статуафест – Другото лице на улицата – Танго на улица“. – Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје во една мала, но сепак – огромна

„Танго на улица“ на годинашниот „Статуа фест“

„Танго на улица“ на годинашниот „Статуа фест“

Од 23 до 25 јуни, на скверот „Јадран“ ќе се одржи „Статуа фест“, во организација на „Театроск”, со поддршка од Град Скопје. Годинава тема на фестивалот е „Танго на улица“. Оваа година ќе раскажува за тангото, дури и му дадовме име на фестивалот „Танго на улица“, со тенденција да го претвори Скопје во една мала, но, сепак, голема уличка, сместена некаде

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Почнува шестото издание на „Статуафест“

Од денеска до сабота на Сквер Јадран во Скопје ќе се одржи шестото издание на фестивалот „Статуафест – Другото лице на улицата – Танго на улица“. – Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје во една мала, но сепак – огромна

Статуафест во Скопје

Статуафест во Скопје

Oд утре до сабота со почеток во 18:30 часот, на Сквер Јадран во Скопје, ќе се одржи шестото издание на Статуафест - Другото лице на улицата - Танго на улица. Фестивалот е поддржан од Министерството за култура на РСМ, а спонзори се Винарска визба Тиквеш, Пакомак и МДН обезбедување, дополнително помагач е Театар за деца и младинци. Oд утре до сабота

„Танго на улица“ на годинашниот „Статуа фест“

„Танго на улица“ на годинашниот „Статуа фест“

Од 23 до 25 јуни, на скверот „Јадран“ ќе се одржи „Статуа фест“, во организација на „Театроск”, со поддршка од Град Скопје. Годинава тема на фестивалот е „Танго на улица“. – Оваа година ќе раскажува за тангото, дури и му дадовме име на фестивалот „Танго на улица“, со тенденција да го претвори Скопје во една мала, но, сепак, голема уличка, сместена

Статуафест – Танго на улица – Уличен уметнички фестивал за живи статуи

Статуафест – Танго на улица – Уличен уметнички фестивал за живи статуи

Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје во една мала, но сепак – огромна уличка сместена некаде во некој раздвижен простор во длабочините на духот на аргентинското танго, тежнеејќи да ги видиме и запознаеме оние страсни