притисни ентер »

Возрасните и тинејџерите се свртуваат кон „глупавите“ телефони за да ја надминат зависноста од смартфони
Возрасните и тинејџерите се свртуваат кон „глупавите“ телефони за да ја надминат зависноста од смартфони

Возрасните и тинејџерите се свртуваат кон „глупавите“ телефони за да ја надминат зависноста од смартфони

Според истражувањето на Универзитетот Харвард, користењето на социјалните мрежи го активира истиот дел од мозокот како супстанците кои предизвикуваат зависност. Ова предизвика загриженост за навиките за користење мобилни телефони кај младите. Возрасните и тинејџерите се загрижени за времето кое го поминуваат користејќи ги своите паметни телефони, па

ЗАВИСНОСТ од мобилен телефон – Препознавање, причини, ризици и како да си помогнеме?

ЗАВИСНОСТ од мобилен телефон – Препознавање, причини, ризици и како да си помогнеме?

Ако пред 10-тина години некој ни’ кажеше дека ќе бидеме толку неразделни другари со телефонот, веројатно немаше да му веруваме. Денес, тоа е секојдневние на поголемиот дел од луѓето, па мобилните телефони и сличните уреди постојано се во рацете на секој човек, од најмалите деца, па се до повозрасните луѓе . Само во САД, моментално над 80% од населението

Возрасните и тинејџерите се загрижени за времето кое го поминуваат користејќи ги своите паметни телефони, па се свртуваат кон „глупави“ модели

Возрасните и тинејџерите се загрижени за времето кое го поминуваат користејќи ги своите паметни телефони, па се свртуваат кон „глупави“ модели

10 Возрасните и тинејџерите се загрижени за времето кое го поминуваат користејќи ги своите паметни телефони, па се свртуваат кон „глупави“ модели. Во поставките на паметниот телефон, постои опција за прикажување на просечното време што корисникот го поминува користејќи го уредот во текот на денот, а овие податоци можат да претставуваат непријатно сознание

Возрасните и тинејџерите се свртуваат кон „глупави“ телефони за да ја надминат зависноста од паметните телефони

Возрасните и тинејџерите се свртуваат кон „глупави“ телефони за да ја надминат зависноста од паметните телефони

Возрасните и тинејџерите се загрижени за времето кое го поминуваат користејќи ги своите паметни телефони, па се свртуваат кон „глупави“ модели. Во поставките на паметниот телефон, постои опција за прикажување на просечното време што корисникот го поминува користејќи го уредот во текот на денот, а овие податоци можат да претставуваат непријатно сознание