притисни ентер »

Микроорганизам оживеан по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!
Микроорганизам оживеан по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеан по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеаја да оживеат мало животно, старо 24.000 години, кое било замрзнато на Сибир. Откако се загреало и нахранило, ова безрбетно животно одеднаш станало активно и почнало дури и да се размножува, бесполово, без сексуален партнер. – Се работи за животно со нервен систем, мозок и други органи – вели биологот Стас Малавин од Центарот за биолошки

Научниците разбудија животно после 24.000 години: Го нахранија, почна да се размножува

Научниците разбудија животно после 24.000 години: Го нахранија, почна да се размножува

Малата ротифера, која минала 24.000 години во сибирскиот мраз, се активираше и почна да се размножува откако научниците ја загреаја и нахранија. Научниците успеаја да оживеат мало животно, познато како ротифера или ротаторија, кое 24.000 години било замрзнато во сибирскиот пермафрост. Ротаторијата стана активна, па дури и почна да се размножува откако

Научниците оживеале животно, што било замрзнато 24.000 години

Научниците оживеале животно, што било замрзнато 24.000 години

Одамна е познато дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во вечен мраз, но сега експертите дополнително потврдија дека ова може да важи и за посложените организми. „Тоа е животно со нервен систем, мозок и други органи“, вели биологот Стас Малавин од научниот центар за биолошки истражувања Пушчино. „Нашата

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало да се размножува. Познато е дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во мраз, но сега експертите дополнително

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало да се размножува. Познато е дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во мраз, но сега експертите дополнително

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало… Текстот Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз! е превземен од USB.mk . The post Микроорганизам оживеа по 24.000 години

Арктичко животно оживеа откако беше замрзнато 24.000 години

Арктичко животно оживеа откако беше замрзнато 24.000 години

Едно микроскопско животно од Арктикот било замрзнато 24 000 години и оживеало неповредено, пренесува американската технолошка страница CNET. Студија објавена оваа недела детално го опишува вонредното патување на „бделоидниот ротатор“ – мало слатководно суштество кое преживеало во вечниот мраз на Сибир со милениуми. „Нашиот извештај е најсилниот доказ

Вест на деценијата: Беше замрзната 24 000 години, оживеа и - започна да се размножува

Вест на деценијата: Беше замрзната 24 000 години, оживеа и - започна да се размножува

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз дури 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активира, па дури и започна да се размножува. Познато е дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во мраз, но сега експертите дополнително

Арктичко животно оживеа откако беше замрзнато 24.000 години

Арктичко животно оживеа откако беше замрзнато 24.000 години

Едно микроскопско животно од Арктикот било замрзнато 24 000 години и оживеало неповредено, пренесува американската технолошка страница CNET. Студија објавена оваа недела детално го опишува вонредното патување на „бделоидниот ротатор“ – мало слатководно суштество кое преживеало во вечниот мраз на Сибир со милениуми. „Нашиот извештај е најсилниот доказ