притисни ентер »

Џафери: Можните решенија за возачките дозволи и за патните исправи ќе ги дефинираме преку закон и преку одлука на Влада
Џафери: Можните решенија за возачките дозволи и за патните исправи ќе ги дефинираме преку закон и преку одлука на Влада

Џафери: Можните решенија за возачките дозволи и за патните исправи ќе ги дефинираме преку закон и преку одлука на Влада

Ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор, најави денеска техничкиот премиер Талат Џафер. За време на престојот во тетовското Селце тој објасни дека можно е некаде да се интервенира со законска измена, а некаде со одлука на Владата

Џафери: Ќе разгледаме евентуални решенија за личните документи

Џафери: Ќе разгледаме евентуални решенија за личните документи

Техничкиот премиер Талат Џафери при денешната посета на тетовското село Селце каде што се поставуваше камен-темелник за изградба на ново училиште, рече денеска во Собранието ќе има средба со пратениците, со цел да се изнајде соодветно решение за проблемот со личните документи. – Јас сум свесен дека во овие десет дена се најдов пред многу предизвици

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

Техничкиот премиер Талат Џафер од тетовско Селце најави дека ќе оди денеска во Собранието, и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира со законска измена, а некаде

Џафери за промената на личните документи: Еден дел од решенијата ќе ги дефинираме во Собранието со закон, а друг дел со одлука на Владата

Џафери за промената на личните документи: Еден дел од решенијата ќе ги дефинираме во Собранието со закон, а друг дел со одлука на Владата

„Треба да ги разгледаме сите аспекти. Таму кај што е можно рокот да се продолжи, таму кај што има потреба од друг вид на одлука и решение да се спроведат други одлуки“, рече техничкиотпремиер Дел од можните решенија ќе ги дефинираме со пратениците како закон, а другитиот дел преку одлука на Влада, односно ќе се согледаат сите аспекти и во зависност

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

Фото: Маја Јаневска-Илева Техничкиот премиер Талат Џафери од тетовско Селце најави дека ќе оди денеска во Собранието, и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира

НЕШТО СО ИЗМЕНА НА ЗАКОН, НЕШТО СО ОДЛУКА НА ВЛАДА Џафери ќе оди во Собрание за да се најде чаре за возачките и за пасошите

НЕШТО СО ИЗМЕНА НА ЗАКОН, НЕШТО СО ОДЛУКА НА ВЛАДА Џафери ќе оди во Собрание за да се најде чаре за возачките и за пасошите

Премиерот Талат Џафер најави дека ќе оди денеска во Собранието и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира со законска измена, а некаде со одлука на Владата. – Секако

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

Џафери: Ќе се разгледуваат евентуални решенија за возачките и патните исправи

реклама Техничкиот премиер Талат Џафер од тетовско Селце најави дека ќе оди денеска во Собранието, и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира со законска измена,

Џафери ќе разгледува можни решенија за проблемот со возачките дозволи и патните исправи

Џафери ќе разгледува можни решенија за проблемот со возачките дозволи и патните исправи

4 Ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор, најави денеска техничкиот премиер Талат Џафери. Во изјава за новинарите во тетовско Селце, нагласи дека можно е некаде да се интервенира со законска измена, а некаде со одлука на Владата

НЕКАДЕ ЌЕ СЕ ИНТЕРВЕНИРА СО ЗАКОНСКА ИЗМЕНА, НЕКАДЕ СО ВЛАДИНА ОДЛУКА: Џафери најави дека се бара решение за проблемот со возачките дозволи и пасошите

НЕКАДЕ ЌЕ СЕ ИНТЕРВЕНИРА СО ЗАКОНСКА ИЗМЕНА, НЕКАДЕ СО ВЛАДИНА ОДЛУКА: Џафери најави дека се бара решение за проблемот со возачките дозволи и пасошите

Добивај вести на Viber Техничкиот премиер Талат Џафер од тетовско Селце најави дека ќе оди денеска во Собранието, и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира со

Џафери вели дека ќе се разгледуваат  решенија за возачките и патните исправи

Џафери вели дека ќе се разгледуваат решенија за возачките и патните исправи

Техничкиот премиер Талат Џафери од тетовско Селце најави дека денеска (12 февруари) ќе оди во Собранието, и оти ќе се разгледуваат можностите за надминување на проблемите со употреба на возачките дозволи и пасошите чиј рок истекува вечер на полноќ согласно Преспанскиот договор. Според најавата на Џафери, можно е некаде да се интервенира со законска