притисни ентер »

Галичник е за нијанса поубав во боите на филмскиот фестивал
Галичник е за нијанса поубав во боите на филмскиот фестивал

Галичник е за нијанса поубав во боите на филмскиот фестивал

Повикувајќи се на традицијата за филмски проекции во старото кино, за тоа како со магариња од Јанче се носеле филмските ленти, организаторите ги поканија и галичани да бидат и гости и домаќини на фестивалот По третпат се одржува „Галичник филм фестивал“, кој ќе трае до недела. Официјалната селекција има 20 краткометражни филмови од целиот свет, сместени

Македонската театарска елита во Галичник- почнува филмскиот фестивал под отворено небо

Македонската театарска елита во Галичник- почнува филмскиот фестивал под отворено небо

Дваесет и три краткометражни филмови од цел свет ќе бидат прикажани на третиот по ред Галичник филм фестивал, кој официјално ќе биде отворен денеска и ќе се одржува до недела, под отворено небо во Галичник. Како што најавија организаторите, во програмата се филмови кои доаѓаат директно од „Cannes Film Festival“, „Oscars“, „Sundance“, IDFA, „Toronto

Вечер се отвора третиот Галичник филм фестивал

Вечер се отвора третиот Галичник филм фестивал

Дваесет и три краткометражни филмови од цел свет ќе бидат прикажани на третиот по ред Галичник филм фестивал, кој официјално ќе биде отворен денеска и ќе се одржува до недела, под отворено небо во Галичник. Дваесет и три краткометражни филмови од цел свет ќе бидат прикажани на третиот по ред Галичник филм фестивал, кој официјално ќе биде отворен денеска

Официјално отворање на третиот Галичник филм фестивал

Официјално отворање на третиот Галичник филм фестивал

Овој викенд центарот на универзумот ќе биде Галичник! Извезен под ѕвезденото небо на недопрената Галичка убавина на височина од 1500м2, денес ќе биде свеченото отворање на третиот по ред Галичник филм фестивал.  Викенд во природа, богата филмска програма еднаква на големите помпезни филмски фестивали и добра музика, спакувани во три-дневна магија надвор

23 кратки филма ќе се гледаат под отворено небо на третиот Галичник филм фестивал

23 кратки филма ќе се гледаат под отворено небо на третиот Галичник филм фестивал

Со пораката „Диши длабоко и погледни кон небото“, вечерва и официјално се отвора третото изадние на Галичник филм фестивал, уникатен по тоа што се одржува на надморска височина од 1.500 метри. Од денеска до недела, на програмата ќе бидат 23 краткометражни играни, документарни и анимирани филма, кои претходно учествуваа на некои од најзначајните фестивали

Официјално отворање на третиот „Галичник филм фестивал“

Официјално отворање на третиот „Галичник филм фестивал“

Овој викенд центарот на универзумот ќе биде Галичник! Извезен под ѕвезденото небо на недопрената галичка убавина на височина од 1.500 м2, денес ќе биде свеченото отворање на третиот по ред „Галичник филм фестивал“. Викенд во природа, богата филмска програма еднаква на големите помпезни филмски фестивали и добра музика, спакувани во три-дневна магија

Официјално отворање на третиот Галичник филм фестивал

Официјално отворање на третиот Галичник филм фестивал

Дваесет и три краткометражни филмови од цел свет ќе бидат прикажани на третиот по ред Галичник филм фестивал, кој официјално ќе биде отворен денеска и ќе се одржува до недела, под отворено небо во Галичник. Како што најавија организаторите, во програмата се филмови кои доаѓаат директно од „Cannes Film Festival“, „Oscars“, „Sundance“, IDFA, „Toronto