притисни ентер »

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија
Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Грузија за Република Северна Македонија, Отар Бердзенишвили. Во обраќањето на свечената церемонија претседателот Пендаровски изрази очекување дека амбасадорoт со својот професионален ангажман ќе придонесе за натамошно унапредување на севкупните односи

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Грузија за Република Северна Македонија, Отар Бердзенишвили. Во обраќањето на свечената церемонија претседателот Пендаровски изрази очекување дека амбасадорoт со својот професионален ангажман ќе придонесе за натамошно унапредување на севкупните односи

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Република Куба во Република Северна Македонија, Мариета Гарсија Хордан. На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи дека нејзиното именување претставува уште една потврда на пријателските односи, но и за успешната развојна динамика на односите меѓу двете држави, како на билатерален, така и на мултилатерален план. Посакувајќи успех во извршувањето на одговорната функција,

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Република Куба во Република Северна Македонија, Мариета Гарсија Хордан. На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи дека нејзиното именување претставува уште една потврда на пријателските односи, но

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Република Куба во Република Северна Македонија, Мариета Гарсија Хордан. На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи дека нејзиното именување претставува уште една потврда на пријателските односи, но

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Куба

Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Куба

9 Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Република Куба во Република Северна Македонија, Мариета Гарсија Хордан. На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи дека нејзиното именување претставува уште една потврда на пријателските односи,

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Грузија за Република Северна Македонија, Отар Бердзенишвили. Во обраќањето на свечената церемонија претседателот Пендаровски изрази очекување дека амбасадорот со својот професионален ангажман ќе придонесе за натамошно унапредување на севкупните односи

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваниот амбасадор на Грузија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Грузија за Република Северна Македонија, Отар Бердзенишвили. . Извор: МИА