притисни ентер »

Fiat фрла се на една карта – електричен 500
Fiat фрла се на една карта – електричен 500

Fiat фрла се на една карта – електричен 500

Првиот човек на европскиот филијала на FCA, Пјетро Горлијер, најави инвестиција во фабриката Мирафјори во Торино, каде што ќе се произведуваат 80.000 електрични 500-ки на годишно ниво. „Планот е потврден“, е одговорот на Горлијер на новинарско прашање дали инвестицијата на FCA во технологија за електрични возила ќе остане непроменета по пропаѓањето

FCA вложува 700 милиони евра во новиот електричен FIAT 500

FCA вложува 700 милиони евра во новиот електричен FIAT 500

Ова е досега најголемата инвестиција на оваа компанија во автомобилите на електрична енергија. Во годината во која се одбележува 80 години од отворањето на фабриката на FIAT – Мирафиори во Торино каде се подготвува целосно новиот електричен модел. Во овој погон ќе биде инсталирана нова производствена линија со капацитет од 80.000 возила годишно, а

Пред 120 години основана Италијанската фабриката за автомобили Торино

Пред 120 години основана Италијанската фабриката за автомобили Торино

Вчера, 11 јули, 1899 година е основан FIAT (Fabbrica Italiana Automobili Torino) најголемиот производител на автомобили од Италија што има пресудна ролја во развојот на автомобилската индустрија и автомобилскиот мото спорт, а денес на пазарот го нема реномето што го заслужува иако е водечки член на Групацијата FCA (Fiat Chrysler Automobiles)… На п

FCA инвестираа 700 милиони евра за производство на Fiat 500 BEV во Италија

FCA инвестираа 700 милиони евра за производство на Fiat 500 BEV во Италија

Од FCA најавуваат стартување на нов инвестиционен циклус од пет милијарди евра за период од три години во Италија, а почнуваат со вложување од 700 милиони евра за производство на електричниот Fiat во погоните во Мирафиори… Oд Fiat изјавиja дека планираат да инвестираат 700 милиони евра (788 милиони американски долари ) во целосно новиот, електричен

FCA со 700 милиони евра за изградба на Fiat 500 EV во Италија

FCA со 700 милиони евра за изградба на Fiat 500 EV во Италија

FCA го остава зад себе неуспешниот обид за спојување со Renault со инвестиција од 700 милиони евра за изградба на електричниот Fiat 500 EV Италијанскиот производител на автомобили изјави дека планира да инвестира 700 милиони евра во целосно новиот, електричен Фиат 500. Ова претставува најголемиот единствен залог за електрични возила на FCA до сега

Fiat вложува 700 милиони во електричната верзија на моделот 500

Fiat вложува 700 милиони во електричната верзија на моделот 500

Автомобилската компанија Fiat Chrysler Automobiles инвестира вкупно 700 милиони евра за изградба на производна линија за новата електрична верзија на моделот 500, изјави денес оперативниот директор на групацијата за Европа, Блискиот Исток и Африка, Пјетро Горли. “FCA денес го инсталираше првиот робот на идната линија за производство на електрични модели