притисни ентер »

Езеро кое личи на Малдиви, ама не смее да се допре
Езеро кое личи на Малдиви, ама не смее да се допре

Езеро кое личи на Малдиви, ама не смее да се допре

Еколозите ги предупредуваат луѓето дека не смеат да бидат во контакт со водата која доаѓа од преубавото езеро „Сибирски Малдиви“, во близина на Новосибирск. Рускиот еколог Дмитриј Шаков предупредува дека водата од езерото може да предизвика алергиски реакции, дури и хемиски изгореници, дури и само ако се допре, пренесува „Танјуг“. Тој додава дека водата

Езеро кое личи на Малдиви, ама не смее да се допре

Езеро кое личи на Малдиви, ама не смее да се допре

Еколозите ги предупредуваат луѓето дека не смеат да бидат во контакт со водата која доаѓа од преубавото езеро „Сибирски Малдиви“, во близина на Новосибирск. Рускиот еколог Дмитриј Шаков предупредува дека водата од езерото може да предизвика алергиски реакции, дури и хемиски изгореници, дури и само ако се допре, пренесува „Танјуг“. Тој додава дека водата

Инстаграмџии си го ризикуваат животот за фотка со тиркизното езеро, кое е токсична депонија

Инстаграмџии си го ризикуваат животот за фотка со тиркизното езеро, кое е токсична депонија

„Ве молиме внимавајте да не паднете во депонијата“ – вака гласат предупредувањата до Инстаграмџиите кои не го сфаќаат доволно сериозно ризикот од токсичното езеро во Сибир кое е главна атракција. Тиркизното езеро во Сибир, Novosibirsk навистина изгледа совршено на фотки, но иако многумина го нарекуваат „Руските Малдиви“, сепак станува збор за токсично

„Руските Малдиви“ – тиркизно езеро со отровна неприродна убавина

„Руските Малдиви“ – тиркизно езеро со отровна неприродна убавина

Тиркизното езеро кај Новосибирск, кое е сè попопуларно меѓу туристите и „инстаграмџиите“ кои обожаваат „селфи“, има една мрачна тајна: тоа својата убава боја ја добива од отпадот од околните електрани. Езерото наречено „Малдиви на Новосибирск“ со својата „волшебна боја“ е честа дестинација за „инфлуенсерите“ од цел свет. Руската енергетска компанија

„Инстаграмџиите“ го сакаат Тиркизното езеро, а тоа ја добило бојата од ѓубре

„Инстаграмџиите“ го сакаат Тиркизното езеро, а тоа ја добило бојата од ѓубре

Тиркизното езеро кај Новосибирск, кое е сè попопуларно меѓу туристите и „инстаграмџиите“ кои обожаваат „селфи“, има една мрачна тајна: тоа својата убава боја ја добива од отпадот од околните електрани. Езерото со својата „волшебна боја“ е честа дестинација за „инфлуенсерите“ од цел свет, но таа боја всушност се добива од калциум-хлоридот и други метални