притисни ентер »

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето
Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето Тони Димков Пред 1 минута Во рамките на програмата на манифестацијата „Есенски музички свечености“ на 30 ноември, со почеток во 20 часот, во Фоаје на Националната опера и балет, ќе се одржи концертот „Света Злата слави“, на кој Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“

„Света Злата Мегленска“ одбележува 25 години постоење

„Света Злата Мегленска“ одбележува 25 години постоење

Вечерва во 20 часот, во фоајето на Националната опера и балет, ќе се одржи концертот „Света Злата слави“, со кој женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ слави 25 години јубилеј. Од дирекцијата за култура и уметност на Град Скопје информираат дека со хорот ќе диригира Летка Димовска-Полизова, а гости на концертот се познатиот гитарист Влатко Стефановски,

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска – Полизова вечер во рамки на Есенските музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет. На концертот како гости ќе настапат

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска – Полизова вечер во рамки на Есенските  музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи  во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет. На концертот како гости ќе

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска – Полизова вечер во рамки на Есенските музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет. На концертот како гости ќе

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска – Полизова вечер во рамки на Есенските  музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи  во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет. На концертот како гости ќе

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска - Полизова вечер во рамки на Есенските музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет.

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

„Света Злата слави“ – концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ по повод јубилејот 25 години

– Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ под диригентство на Летка Димовска – Полизова вечер во рамки на Есенските  музички свечености ќе одржи концерт насловен „Света Злата слави“ по повод 25-годишниот јубилеј од своето постоење. Концертот ќе се одржи  во терминот од 20:00 часот во Фоајето на Национална Опера и Балет. На концертот како гости ќе

Со концертот „Света Злата слави“ женскиот камерен хор прославува 25 години јубилеј

Со концертот „Света Злата слави“ женскиот камерен хор прославува 25 години јубилеј

Вечерва во фоајето на Националната опера и балет (НОБ) во 20 часот ќе се одржи концертот „Света Злата слави“ со кој женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ слави 25 години јубилеј. Со хорот ќе диригира Летка Димовска – Полизова, а гости на концертот се светски познатиот гитарист Влатко Стефановски, Сања Шуплевска на виолина, Орце Ицковски – фагот