притисни ентер »

Германското МВР за ДВ потврди: Слободен влез за македонските граѓани од 20 јуни
Германското МВР за ДВ потврди: Слободен влез за македонските граѓани од 20 јуни

Германското МВР за ДВ потврди: Слободен влез за македонските граѓани од 20 јуни

Министерството за внатрешни работи во Берлин на барање на Дојче веле ги разјаснува дилемите во врска со влезот на македонските граѓани во Германија. Во одговорот што Дојче веле го доби денеска од Министерството за внатрешни работи во Берлин во врска со влезот на македонски граѓани во Германија, се вели: „Со оглед на опаѓањето на бројот на инфекции

Германското МВР за ДВ потврди: Слободен влез за македонските граѓани од 20 јуни

Германското МВР за ДВ потврди: Слободен влез за македонските граѓани од 20 јуни

Министерството за внатрешни работи во Берлин, на барање на Дојче веле ги разјаснува дилемите во врска со влезот на македонските граѓани во Германија. Во одговорот што Дојче веле го добиле денеска од Министерството за внатрешни работи во Берлин во врска со влезот на македонски граѓани во Германија, се вели: „Со оглед на опаѓањето на бројот на инфекции

Во Германија од 25 јуни влез за патници кои не се од ЕУ и се целосно вакцинирани

Во Германија од 25 јуни влез за патници кои не се од ЕУ и се целосно вакцинирани

Од тој датум, тие ќе можат да влезат во земјата најрано 14 дена по приемот на втората доза. Патниците можат да влезат во Германија или како туристи, или да ги посетат семејството и пријателите. Услов за влез е, сепак, да биле вакцинирани со една од вакцините наведени на веб-страницата на институтот Пол Ерлих каде во моментов, признати се само оние

Германија ги отвора границите, дозволен e влез и за Македонците

Германија ги отвора границите, дозволен e влез и за Македонците

Од петок 25 јуни во Германија ќе бидат дозволени посети и туристички патувања за вакцинирани лица од земји надвор од ЕУ, соопшти синоќа (17.06) германското министерство за внатрешни работи. Олеснувањето на мерките најпрво ќе важи само за целосно вакцинирани лица со вакцина одобрена од Европската агенција за лекови (ЕМА), пишува Дојче Веле. Во моментов,

Германија од 25 јуни ќе дозволи влез на целосно вакцинирани

Германија од 25 јуни ќе дозволи влез на целосно вакцинирани

Германија од 25 јуни ќе им дозволи влез во земјата на граѓани од земји кои не се членки на ЕУ ако се целосно вакцинирани против ковид-19, освен ако доаѓаат од ризична земја, соопшти германското министерство за внатрешни работи. „Патувања за посети и туризам ќе бидат возможни повторно за вакцинираните луѓе“, велат од министерството, додавајќи дека втората

Германија ги отвора границите, дозволен e влез и за Македонците

Германија ги отвора границите, дозволен e влез и за Македонците

Од петок 25 јуни во Германија ќе бидат дозволени посети и туристички патувања за вакцинирани лица од земји надвор од ЕУ, соопшти синоќа (17.06) германското министерство за внатрешни работи. Олеснувањето на мерките најпрво ќе важи само за целосно вакцинирани лица со вакцина одобрена од Европската агенција за лекови (ЕМА), пишува Дојче Веле. Во моментов,

Германија ги отвора границите: Влез дозволен и за државјаните на С.Македонија

Германија ги отвора границите: Влез дозволен и за државјаните на С.Македонија

Од петок 25 јуни во Германија ќе бидат дозволени посети и туристички патувања за вакцинирани лица од земји надвор од ЕУ, соопшти вечерва (17.06) германското министерство за внатрешни работи. Олеснувањето на мерките најпрво ќе важи само за целосно вакцинирани лица со вакцина одобрена од Европската агенција за лекови (ЕМА), пишува Дојче Веле. Во моментов,

Во Германија од 25 јуни влез за патници кои не се од ЕУ

Во Германија од 25 јуни влез за патници кои не се од ЕУ

Од 25 јуни германската влада ќе им дозволи на патниците надвор од ЕУ кои ги примиле две дози на вакцина против Ковид-19 да влезат во државата, соопшти германското Министерство за внатрешни работи. Од тој датум, тие ќе можат да влезат во земјата најрано 14 дена по приемот на втората доза. Патниците можат да влезат во Германија или како туристи, или

Целосно вакцинираните Македонци од 25 јуни ќе можат да патуваат во Германија

Целосно вакцинираните Македонци од 25 јуни ќе можат да патуваат во Германија

Од 25 јуни германската влада ќе им дозволи на патниците надвор од ЕУ кои ги примиле две дози на вакцина против Ковид-19 да влезат во државата соопшти германското Министерство за внатрешни работи. Од тој датум, тие ќе можат да влезат во земјата најрано 14 дена по приемот на втората доза. Патниците можат да влезат во Германија или како туристи, или да