притисни ентер »

Бристол воведе зона за ограничено движење на дизел автомобили
Бристол воведе зона за ограничено движење на дизел автомобили

Бристол воведе зона за ограничено движење на дизел автомобили

Поради загадувањето на воздухот, се бара начин како дизел автомобилите полека да се отстранат од коловозот. Со оглед на тоа што се зголемува бројот на возила на патиштата, затоа мора да се најде решение за еко превоз. Во меѓувреме мора да се забранат најголемите загадувачи за да се остави простор да дојдат еко возилата во употреба. Така Бристол е првиот

Ова е првиот град што забрани возење на дизелски автомобили

Ова е првиот град што забрани возење на дизелски автомобили

Оваа одлука доаѓа откако во градот изминатиот период е забележан високо ниво на загаден воздух, а советот на градот едногласно го усвои овој план. Бристол е првиот британски град кој забрани влез на автомобили опремени со дизел мотори во поширокиот дел од градот. Со оваа одлука во градот е воведена Clean Air Zona, зона во која дизелските автомобили

ПРЕВЕНЦИЈА НА ЗАГАДУВАЊЕТО – Познат првиот британски град во кој нема да може да се влезе со „дизелаш“ – се знае и од кога!

ПРЕВЕНЦИЈА НА ЗАГАДУВАЊЕТО – Познат првиот британски град во кој нема да може да се влезе со „дизелаш“ – се знае и од кога!

Британците се повеле по праксата на поедини германски градови и одлучиле да ги избркаат дизелашите од своите улици. Првиот град на островот кој ја донел таа одлука е Бристол. Градските челници се одлучиле на оваа ригорозна одлука поради високиот степен на загаденост на воздухот, посебно во центарот на градот. Одлуката на градот е изведување на т.н

Британија воведе забрана за дизел возила во милионски град

Британија воведе забрана за дизел возила во милионски град

Првиот град каде е воведена забраната е Бристол. Градските васти ја донесоа оваа ригорозна одлука заради високиот степен на загадување на воздухот, особено во центарот на градот. Одлуката на градот е да се воведе т.н. Области за чиста зона стапува на сила од 2021 година. Ова значи дека дизел-моторите нема да можат да влезат во центарот за време на