притисни ентер »

Во Англија откриени мистериозни скелети со черепи меѓу нозете
Во Англија откриени мистериозни скелети со черепи меѓу нозете

Во Англија откриени мистериозни скелети со черепи меѓу нозете

Мистериозни погребни ритуали се откриени за време на ископувањата во близина на градот Bury St Edmunds во англиската грофовија Suffolk. Откриени се гробници од римско време во кои се пронајдени 52 скелети, од кои дури 17 се обезглавени, а черепите биле сместени меѓу нивните нозе. Овој погребен ритуал, досега непознат за науката, комплетно ги збуни

Мистериозни скелети со черепи меѓу нозете откриени во Англија

Мистериозни скелети со черепи меѓу нозете откриени во Англија

Мистериозни погребни ритуали се откриени за време на ископувањата во близина на градот Bury St Edmunds во англиската грофовија Suffolk. Откриени се гробници од римско време во кои се пронајдени 52 скелети, од кои дури 17 се обезглавени, а черепите биле сместени меѓу нивните нозе. Овој погребен ритуал, досега непознат за науката, комплетно ги збуни