притисни ентер »

Заев ѝ честиташе на Република Северна Македонија – Мицкоски му порача дека е „готов“
Заев ѝ честиташе на Република Северна Македонија – Мицкоски му порача дека е „готов“

Заев ѝ честиташе на Република Северна Македонија – Мицкоски му порача дека е „готов“

Во првото обраќање пред јавноста, откако поминаа уставните амандмани, премиерот Зоран Заев им се заблагодари на пратениците и граѓаните кои го поддржуваат конечното решение на спорот со Грција. Тој, четири пати го употреби името Република Северна Македонија, при тоа најавувајќи економски прогрес и враќање на довербата во судството. „Од денес влегуваме

Заев ѝ честиташе на Република Северна Македонија – Мицкоски му порача дека е „готов“

Заев ѝ честиташе на Република Северна Македонија – Мицкоски му порача дека е „готов“

Во првото обраќање пред јавноста, откако поминаа уставните амандмани, премиерот Зоран Заев им се заблагодари на пратениците и граѓаните кои го поддржуваат конечното решение на спорот со Грција. Тој, четири пати го употреби името Република Северна Македонија, при тоа најавувајќи економски прогрес и враќање на довербата во судството. „Од денес влегуваме