притисни ентер »

Матaрeла ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада
Матaрeла ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Матaрeла ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка. Според изјава од кабинетот на претседателот, од Конте било побарано да остане на функцијата со технички капацитет додека не завршат преговорите,

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

– Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка. Според изјава од кабинетот на претседателот, од Конте било побарано да остане на функцијата со технички капацитет додека не завршат преговорите,

Матарела ќе почне консултации за формирање нова италијанска влада

Матарела ќе почне консултации за формирање нова италијанска влада

Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка. Според изјава од кабинетот на претседателот, од Конте било побарано да остане на функцијата со технички капацитет додека не завршат преговорите,

Италијанскиот претседател ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Италијанскиот претседател ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Италијанскиот претседател ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка. Според изјава од кабинетот на претседателот, од Конте

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка.

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

Матерала ги почнува консултациите за формирање нова италијанска Влада

– Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска ќе ги почне консултациите со лидерите на политичките партии за надминување на политичката криза во земјата, откако премиерот Џузепе Конте вчера поднесе оставка. Според изјава од кабинетот на претседателот, од Конте било побарано да остане на функцијата со технички капацитет додека не завршат преговорите,

Италија остана без премиер, Џузепе Конте поднесе оставка

Италија остана без премиер, Џузепе Конте поднесе оставка

Италијанскиот премиер Џузепе Конте поднесе оставка откако член на владејачката коалиција му ја одби поддршката поради начинот на кој тој управуваше со здравствената криза предизвикана од пандемијата на коронавирусите. Конте поднесе оставка до претседателот на Италија, Серхио Матарела, кој утре ќе започне консултации со лидерите на политичките партии,

Падна италијанската влада

Падна италијанската влада

Падна италијанската влада. Падна италијанската влада. Премиерот Џузепе Конте поднесе оставка, што е негов тактички потег. Тој ќе се обиде да формира нова влада без Матео Ренци и да формира нова коалиција. Конте минатата недела изгуби апсолутно мнозинство во Сенатот кога помладиот партнер, партијата Италија Вива предводена од поранешниот премиер Матео

Конте му ја предаде оставката на претседателот на Италија

Конте му ја предаде оставката на претседателот на Италија

Италијанскиот премиер Џузепе Конте денеска ја предаде оставката до шефот на државата, отворајќи го патот за формални консултации за надминување на политичката криза, соопшти кабинетот на претседателот. Италијанскиот претседател Серџо Матарела утре попладне ќе почне консултации со политичките лидери, се вели во соопштението и се додава дека од Конте