притисни ентер »

Скапа играчка: Кој може да си дозволи електричен автомобил?
Скапа играчка: Кој може да си дозволи електричен автомобил?

Скапа играчка: Кој може да си дозволи електричен автомобил?

Овој тип на возило сè уште има скромен удел во продажбата во земјите на ЕУ. Додека Европската Унија забранува дизели и бензинци, многу возачи во земјите со понизок стандард, дури и оние кои сè уште не се членки на ЕУ - како што е Македонија - се прашуваат каква иднина ги чека. Факт е дека електричните и plug-in хибридни автомобили, односно оние чии

Што ќе се вози за неколку години: Во ЕУ само богатите купуваат електрични автомобили!

Што ќе се вози за неколку години: Во ЕУ само богатите купуваат електрични автомобили!

Европската унија полека, но сигурно оди кон забрана на дизелите и бензинците, но клучното прашање е што ќе се вози? Ние сме сеуште далеку од Европската Унија, но тоа и не толку важно. Многу е поважно тоа што ниту стандардот не е толку висок како во Шведска или Холандија, на пример. Да се купи електричен автомобил по денешните цени би ги испразнило

Играчка за богатите: Електричните автомобили сѐ уште се тешко достапни за повеќето

Играчка за богатите: Електричните автомобили сѐ уште се тешко достапни за повеќето

Овој тип на возило сеуште има скромен удел во продажбата во земјите на ЕУ. Додека Европската унија забранува дизели и бензин, многу возачи во земји со понизок стандард, дури и оние кои сеуште не се членки на ЕУ, се прашуваат каква иднина ги чека. Факт е дека електричните и приклучните хибридни автомобили, односно оние чии батерии можат да се полнат