притисни ентер »

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор
НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

Кризата со КОВИД-19 и прекинувањето на сезоната, најверојатно, ќе ги присилат НБА и Здружението на играчи да поминат низ сосема неочекувана рунда на колективно договарање во наредните недели. Двете страни веројатно ќе треба да преговараат за промена на календарот во лигата – привремено или трајно, како и за прилагодување на прашањето за плати заради

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

– Кризата со КОВИД-19 и прекинувањето на сезоната, најверојатно, ќе ги присилат НБА и Здружението на играчи да поминат низ сосема неочекувана рунда на колективно договарање во наредните недели. Двете страни веројатно ќе треба да преговараат за промена на календарот во лигата – привремено или трајно, како и за прилагодување на прашањето за плати заради

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

Двете страни веројатно ќе треба да преговараат за промена на календарот во лигата - привремено или трајно, како и за прилагодување на прашањето за плати заради пад на предвидената заработка. Њујорк, 26 март 2020 (МИА) – Кризата со КОВИД-19 и прекинувањето на сезоната, најверојатно, ќе ги присилат НБА и Здружението на играчи да поминат низ сосема неочекувана

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

НБА и Здружението на играчи ќе го менуваат колективниот договор

Кризата со КОВИД-19 и прекинувањето на сезоната, најверојатно, ќе ги присилат НБА и Здружението на играчи да поминат низ сосема неочекувана рунда на колективно договарање во наредните недели. Двете страни веројатно ќе треба да преговараат за промена на календарот во лигата – привремено или трајно, како и за прилагодување на прашањето за плати заради