притисни ентер »

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019"
Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019"

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019"

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019", што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019″

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019″

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019″, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Утре почнува деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019”

Утре почнува деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019”

Утре во Љубанци ќе започне со работа ликовната колонија ,,Љубанци 2019,,. На годинешната деветта ликовна колонија ќе учествуваат дваесетина ликовни творци од земјава и од странство. Од домашните ликовни уметници учество ќе земат : Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие

Се’ е подготвено за јубилејното 35-то издание од Интернационалната Ликовната Колонија „Дебрца“

Се’ е подготвено за јубилејното 35-то издание од Интернационалната Ликовната Колонија „Дебрца“

Белчишта, 13. јуни 2019 (ОХРИДПРЕС) – Организаторите ги прават последните подготовки за новото, јубилејно издание на Интернационалната Уметничка колонија „Дебрца“, која преставува најмасовна културна манифестација во општина Дебрца. – Активно постои веќе полни 35 години и редовно се одржува во летниот период, јуни/јули. На колонијата учествуваат 12-15