притисни ентер »

Чекор напред: САД тестира автономни камиони за поштенски испораки
Чекор напред: САД тестира автономни камиони за поштенски испораки

Чекор напред: САД тестира автономни камиони за поштенски испораки

Поштите во САД стартуваа двонеделен тест за доставување на пошта до три југозападни држави со самоуправувачки камиони. Тоа е чекор напред во желбата за комерцијализирање на автономната технологија за превоз на товар. Стартапот TuSimple сместен во Сан Диего објави дека автономните камиони ќе превезуваат поштенски пртки меѓу Феникс и Далас и ќе се истражува