притисни ентер »

Основачите на Google, Лери Пејџ и Сергеј Брин, се повлекоа од функциите
Основачите на Google, Лери Пејџ и Сергеј Брин, се повлекоа од функциите

Основачите на Google, Лери Пејџ и Сергеј Брин, се повлекоа од функциите

Извршниот директор на „Гугл“, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Алфабет“, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека

Првите луѓе на Гугл се повлекоа од функциите

Првите луѓе на Гугл се повлекоа од функциите

Тие ги напуштат своите улоги како главен извршен директор и претседател на Alphabet, но ќе останат во одборот. Извршниот директор на Google, Сундар Пичаи, ќе стане извршен директор на „ Alphabet “, се вели во соопштението. Alphabet е креирана во 2015 година, како дел од корпоративното реструктуирање на Гугл, преку кое матичната компанија имаше за цел

Сергеј Брин и Лери Пејџ се повлекоа од челните позиции на гигантот зад Google

Сергеј Брин и Лери Пејџ се повлекоа од челните позиции на гигантот зад Google

Сергеј Брин и Лери Пејџ основачите на Google се откажа од челните позиции на корпоративната управа на Alphabet. Нивното место ќе го заземе Судар Пичаи како главен извршен директор откако неколку години беше предводник на Google. Брин и Пејџ ќе останат дел од бордот на директори, но нема да бидат вклучени во секојдневното управување со компанијата.

Брин и Пејџ се повлекоа од врвот на Alphabet, Пичаи од Google нов главен директор

Брин и Пејџ се повлекоа од врвот на Alphabet, Пичаи од Google нов главен директор

Основачите на Google Сергеј Брин и Лери Пејџ по две децении повеќе нема да вршат ниту една раководна функција во компанијата која ја основаа во 1998, а потоа во 2015 ја создадоа Alphabet како корпоративен чадор кој ги управуваше сите производи, сервиси и функции на интернет гигантот меѓу кои интернет пребарувачот Google, YouTube, Gmail, оперативниот

Основачите на Google, Лери Пејџ и Сергеј Брин, ги оставаат лидерските позиции во Alphabet на директорот на Google Сундар Пичаи

Основачите на Google, Лери Пејџ и Сергеј Брин, ги оставаат лидерските позиции во Alphabet на директорот на Google Сундар Пичаи

Сундар Пичаи ќе продолжи да работи како директор на Google и на компанијата мајка, Alphabet Shutterstock.com Основачите на Google повеќе години го намалуваа своето присуство во јавноста, па тој стил на работа може да се каже дека се официјализира кога ја направија компанијата Alphabet. Оваа компанија беше основана поради поголемиот број на бизниси

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Извршниот директор на „Гугл”, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Алфабет”, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека

Шефот на Гугл го презема водењето на Алфабет, основачите се повлекуваат

Шефот на Гугл го презема водењето на Алфабет, основачите се повлекуваат

Извршниот директор на „Гугл“, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Алфабет“, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Извршниот директор на „Гугл“, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Алфабет“, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека

Шефот на Google, Пичаи го презема водењето на Alphabet, основачите се повлекуваат

Шефот на Google, Пичаи го презема водењето на Alphabet, основачите се повлекуваат

Извршниот директор на Google, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Alphabet“, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Шефот на Гугл, Пичаи го презема водењето на матичната компанија Алфабет, основачите се повлекуваат

Извршниот директор на „Гугл“, Сундар Пичаи ќе го замени Лари Пејџ како извршен директор на матичната компанија „Алфабет“, соопшти компанијата. Пејџ и Сергеј Брин, кои ја основаа компанијата пред 21 година, се повлекуваат. – Иако беше огромна привилегија да се биде длабоко вклучен во секојдневното управување со компанијата толку долго, сметаме дека