притисни ентер »

Дали витаминот А го намалува ризикот од карцином на кожата?
Дали витаминот А го намалува ризикот од карцином на кожата?

Дали витаминот А го намалува ризикот од карцином на кожата?

Витаминот А е нутритиент од круцијално значење за здрави очи, како и за убава и млада кожа. Истражувањата, исто така откриле дека овој витамин помага во спречување на нарушувања во меморијата. Меѓутоа, неодамна се покажа дека постои и поврзаност помеѓу консумирање на храна богата со витамин А и намален ризик од карцином на кожата. Витаминот А се наоѓа

Дали витаминот А го намалува ризикот од карцином на кожата?

Дали витаминот А го намалува ризикот од карцином на кожата?

Витаминот А е нутритиент од круцијално значење за здрави очи, како и за убава и млада кожа. Истражувањата, исто така откриле дека овој витамин помага во спречување на нарушувања во меморијата. Меѓутоа, неодамна се покажа дека постои и поврзаност помеѓу консумирање на храна богата со витамин А и намален ризик од карцином на кожата. Витаминот А се наоѓа