притисни ентер »

Финска компанија прави храна од јаглероден диоксид
Финска компанија прави храна од јаглероден диоксид

Финска компанија прави храна од јаглероден диоксид

„Солар фудс“ разви процес кој користи обновлива енергија и јаглероден диоксид, кој ја загадува атмосферата, за да создаде алтернативен протеин кој го нарекува солеин. Од компанијата велат дека со овој процес солеинот се прави 100 пати подобар за климата од други извори на протеини, дури и од оние растителните. Aко се покаже како одржлива, техниката

Од CO2 прават јадења.

Од CO2 прават јадења.

„Солар фудс“ разви процес кој користи обновлива енергија и јаглероден диоксид, кој ја загадува атмосферата, за да создаде алтернативен протеин кој го нарекува солеин. Од компанијата велат дека со овој процес солеинот се прави 100 пати подобар за климата од други извори на протеини, дури и од оние растителните. Aко се покаже како одржлива, техниката