притисни ентер »

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог
Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје, објави бугарската агенција БГНЕС. До утврдување на околностите

Гинекологот Николче сепак нема да ги лекува Бугарките

Гинекологот Николче сепак нема да ги лекува Бугарките

Управата  на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје, објави бугарската агенција БГНЕС. До утврдување на околностите во случајот,

Бугарската болница „Мајчин дом“ го суспендираше ОСУДЕНИОТ гинеколог Дамчевски до утврдување на фактите

Бугарската болница „Мајчин дом“ го суспендираше ОСУДЕНИОТ гинеколог Дамчевски до утврдување на фактите

Медицинскиот центар „Мајчин дом“ во Софија за бугарските медиуми вели дека гинекологот Николче Дамчевски нема да врши медицинска дејност додека не се утврдат околностите околу двегодишната пресудата што ја има во Македонија. Како што пренесуваат бугарските медиуми болницата се обратила до извршната агенција за медицинска ревизија при бугарското Министерство

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог на нејзина територија

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог на нејзина територија

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје, објави бугарската агенција БГНЕС. До утврдување на околностите

МВР: Немаме наредба од Судот за приведување на осудениот гинеколог

МВР: Немаме наредба од Судот за приведување на осудениот гинеколог

До сега до Министерството за внатрешни работи нема стигнато наредба од Судот за приведување, односно распишување на национална или меѓународна потерница за гинекологот Николче Дамчевски, тврдат во МВР. Од таму потврдуваат дека од средина на минатата година тој е во системот на патници кои имаат забрана за излез од Македонија. „Што се однесува до другото

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

Во отвореното Студио 1 гостинка е новинарката Менче Атанасова Точи, која го откри случајот со гинекологот Николче Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е трудна, а потоа и дека побегнал во Бугарија, каде што продолжил со лекарската дејност, иако во Македонија има забрана. МВР денеска соопшти дека Дамчевски добил отказ во бугарската болница

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје, објави бугарската агенција БГНЕС. До утврдување на околностите

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

Случајот со гинекологот Дамчевски и зголемениот број млади кои сакаат да заминат од Македонија – теми во Студио 1

Во отвореното Студио 1 гостинка е новинарката Менче Атанасова Точи, која го откри случајот со гинекологот Николче Дамчевски, кој девет месеци лажеше пациентка дека е трудна, а потоа и дека побегнал во Бугарија, каде што продолжил со лекарската дејност, иако во Македонија има забрана. МВР денеска соопшти дека Дамчевски добил отказ во бугарската болница

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог

Бугарија му забрани на Дамчевски да работи како гинеколог Раководството на Медицински центар „Мајчин дом“ во Софија се обрати до Агенцијата за медицинска ревизија при Министерството за здравство на Бугарија да изврши проверка во врска со гинекологот Николче Дамчевски, кој има потврдена казна затвор од две години од Апелацискиот суд во Скопје, објави

До колегите во Бугарија ќе испратиме допис дека осудениот гинеколог Дамчевски нема лиценца за работа, велат од Лекарската комора

До колегите во Бугарија ќе испратиме допис дека осудениот гинеколог Дамчевски нема лиценца за работа, велат од Лекарската комора

Лекарската комора на Македонија ќе испрати допис до Лекараскиот сојуз на Бугарија дека на осудениот Николче Дамчевски, гинеколог кој девет месеци лажеше пациентка дека е бремена, му е одземна лиценцата за работа во Македонија. Претседателката на Лекарската комора д-р Калина Гривчева-Старделова, вели дека сите држави кои примаат лекари на работа и издаваат