притисни ентер »

Одмор и подобар сон: Користете ги овие три етерични масла
Одмор и подобар сон: Користете ги овие три етерични масла

Одмор и подобар сон: Користете ги овие три етерични масла

Ароматерапијата помага во воздухот да се разнесат ароматизирани честички благодарение на кои се релаксираме, смируваме и полесно заспиваме. Различни етерични масла имаат различна намена во ароматерапијата, а следниве три помагаат побрзо да се опуштите и полесно да заспиете. Unsplash Лаванда Маслото од лаванда има долговековна примена и е едно од најпопуларните

За подобар сон, користете ги овие три етерични масла

За подобар сон, користете ги овие три етерични масла

Ароматерапијата помага во воздухот да се разнесат ароматизирани честички благодарение на кои се релаксираме, смируваме и полесно заспиваме. Различни етерични масла имаат различна намена во ароматерапијата, а следниве три помагаат побрзо да се опуштите и полесно да заспиете. Лаванда Маслото од лаванда има долговековна примена и е едно од најпопуларните

Три прекрасни ароми кои релаксираат и успиваат

Три прекрасни ароми кои релаксираат и успиваат

Ароматерапијата помага во воздухот да се разнесат ароматизирани честички благодарение на кои се релаксираме, смируваме и полесно заспиваме. Различни етерични масла имаат различна намена во ароматерапијата, а следниве три помагаат побрзо да се опуштите и полесно да заспиете. Лаванда Маслото од лаванда има долговековна примена и е едно од најпопуларните

Ако имате потешкотии да заспиете оваа билка ќе ви помогне

Ако имате потешкотии да заспиете оваа билка ќе ви помогне

Ако сте под стрес и имате потешкотии да заспиете во вечерните часови, мирисот на лаванда може да ви помогне да се опуштите. Лавандата е позната по своите смирувачки својства – нејзиниот мирис ни помага да се опуштиме и  дејствува анксиолитично. Маслото од лаванда содржи linalool и linalyl acetate кои директно влијаат врз централниот нервен систем и