притисни ентер »

Нова студија покажа колку долго траат антителата после ковид
Нова студија покажа колку долго траат антителата после ковид

Нова студија покажа колку долго траат антителата после ковид

Антителата преживуваат најмалку девет месеци по инфекцијата со ковид, открива неодамна објавената студија. Истражувачите од Универзитетот во Падова и Империјал колеџ во Лондон тестирале над 85 проценти од 3.000 жители на градот Во (Vaud) во Италија во текот на февруари и март 2020 година за инфекција со САРС-КоВ-2 и ги тестирале повторно во мај и ноември

Ново истражување покажа колку долго траат антителата по Ковид-19

Ново истражување покажа колку долго траат антителата по Ковид-19

Тестирање на цел италијански град покажува дека нивото на антитела останува високо девет месеци по инфекцијата со САРС-КоВ-2, без разлика дали кај симптоматски или асимптоматски пациенти. Истражувачите од Универзитетот во Падова и Империјал колеџ во Лондон тестирале над 85 проценти од 3.000 жители на градот Во (Vaud) во Италија во текот на февруари

Нова студија покажа колку долго траат антителата по КОВИД-19

Нова студија покажа колку долго траат антителата по КОВИД-19

Тестирање на цел италијански град покажува дека нивото на антитела останува високо девет месеци по инфекцијата со САРС-КоВ-2, без разлика дали кај симптоматски или асимптоматски пациенти. Истражувачите од Универзитетот во Падова и Империјал колеџ во Лондон тестирале над 85 проценти од 3.000 жители на градот Во (Vaud) во Италија во текот на февруари

Ново истражување покажа колку долго траат антителата по Ковид-19

Ново истражување покажа колку долго траат антителата по Ковид-19

Тестирање на цел италијански град покажува дека нивото на антитела останува високо девет месеци по инфекцијата со САРС-КоВ-2, без разлика дали кај симптоматски или асимптоматски пациенти. Истражувачите од Универзитетот во Падова и Империјал колеџ во Лондон тестирале над 85 проценти од 3.000 жители на градот Во (Vaud) во Италија во текот на февруари

Нова студија покажала колку всушност траат антителата после ковид

Нова студија покажала колку всушност траат антителата после ковид

Антителата преживуваат најмалку девет месеци по инфекцијата со ковид, открива неодамна објавената студија. Тестирањето на целиот италијански град покажува дека нивото на антитела останува високо девет месеци по инфекцијата со САРС-КоВ-2, или симптоматско или асимптоматско. Истражувачи од Универзитетот во Падова и Империјал колеџ во Лондон тестирале