притисни ентер »

FCA ќе произведува по милион маски месечно!
FCA ќе произведува по милион маски месечно!

FCA ќе произведува по милион маски месечно!

Fiat Chrysler Automobiles активно се вклучува во борбата против коронавирусот и тоа преку производство на заштитни маски. Производството на овие маски ќе започне во фабриката на FCA во Кина, а планирано е месечно да се произведуваат и до 1 милион маски. Производството треба да стартува следниот месец, а Блумберг повикувајќи се на мејл коресподенцијата

Ford и FCA ќе произведуваат респиратори, маски и заштитни визири

Ford и FCA ќе произведуваат респиратори, маски и заштитни визири

Американските автомобилски гиганти вклучија дел од своите производствени ресурси во борбата против ширењето на коронавирусот Како што пандемијата на коронавирусот се повеќе се шири низ САД, во производство на заштитни средства и медицинска опрема се вклучуваат и компаниите кои немаат никаква врска со оваа дејност. Така, Ford и FCA (Fiat Chrysler Automobiles)

Fiat-Chrysler ќе произведува милион маски месечно за американското здравство

Fiat-Chrysler ќе произведува милион маски месечно за американското здравство

Во ситуација кога фабриките во Европа и САД се затворени поради коронавирусот, FCA реши да помогне во борбата со пандемијата и на месечно ниво ќе произведува по еден милион заштитни маски Групацијата Fiat-Chrysler започнува со најавената активност за производство за заштитни маски, а првиот човек Мајк Манли ги информирал своите вработени дека оваа

Како Ford од автомобили почна да произведува маски и заштитници за лице (Виде/Фото)

Како Ford од автомобили почна да произведува маски и заштитници за лице (Виде/Фото)

Автомобилските компании веднаш почнаа да ги пренаменуваат своите производни капацитети и да ја произведуваат потребната медицинска опрема во борбата против коронавирусот. Многу производители најавија дека ќе се вклучат во производство, некои н амаски, некои кревети, некои респиратори, некои само делови, но сите со иста цел – да се победи побрзо вирусот

Автокомпании се согласија да прават респиратори и заштитни маски

Автокомпании се согласија да прават респиратори и заштитни маски

Во времето кога производството на автомобили е запрено во речиси цел свет, автокомпании позитивно одговорија на повиците од влади и ќе почнат да произведуваат респиратори и заштитни маски, со цел да ја помогнат борбата против коронавирусот. „Фиат“ вчера објави дека ќе пренамени една своја фабрика во Кина за да произведува околу еден милион маски месечно