притисни ентер »

Мицкоски: Ќе поднесеме закон за потекло на имот на политичари, еве прво нека ме проверат мене
Мицкоски: Ќе поднесеме закон за потекло на имот на политичари, еве прво нека ме проверат мене

Мицкоски: Ќе поднесеме закон за потекло на имот на политичари, еве прво нека ме проверат мене

„Македонија има сериозен проблем со криминалните структури во правосудниот систем. Состојбите се алармантни. Во услови кога имате криминална влада, портите за корупцијата и инструираните одлуки во обвинителството и судството се широко отворени. И тоа не е проблем кој застанува во правосудните лавиринти, судството и обвинителството, тоа е проблем кој

Доколку СДСМ сака одговорност за секој што се огрешил пред законите треба да побара Зоран Заев да оди во затвор

Доколку СДСМ сака одговорност за секој што се огрешил пред законите треба да побара Зоран Заев да оди во затвор

Република Македонија е единствената земја во Европа каде премиер е човек кој е аболиран за криминал, кој целата јавност го виде како бара поткуп од 200.000 евра. Откако е СДСМ на власт секојдневно сме сведоци на криминали и афери на функционери и ниту еден нема разрешница. СДСМ една година ги скрива деталите за прислушкувањето во обвинителството, затоа

Мицкоски се нуди прв за проверка на имотот преку закон за сите политичари и носители на јавни функции

Мицкоски се нуди прв за проверка на имотот преку закон за сите политичари и носители на јавни функции

Embedded video for Мицкоски се нуди прв за проверка на имотот преку закон за сите политичари и носители на јавни функции Опозицијата ќе предложи закон за потекло на имотот на судиите, обвинителите, политичарите и носителите на јавни функции.  Опозицискиот лидер вели дека аферата Кеш покажува колку е трул правосудниот систем и треба да биде силен аларм

ВМРО-ДПМНЕ предлага проверката на потекло на имот да вклучува и политичари и функционери

ВМРО-ДПМНЕ предлага проверката на потекло на имот да вклучува и политичари и функционери

ВМРО-ДПМНЕ предлага проверката на потекло на имот да вклучува и политичари и функционери Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски излезе со предлог закон, кој ќе го поднесе  неговата партија, за потеклото на имотот не само на судии и обвинители, туку и на политичари и функционери. Ги повика институциите да го проверат прво него и неговото семејство,

Мицкоски : Ќе поднесеме закон за потекло на имот на политичари, еве прво нека ме проверат мене

Мицкоски : Ќе поднесеме закон за потекло на имот на политичари, еве прво нека ме проверат мене

„Македонија има сериозен проблем со криминалните структури во правосудниот систем. Состојбите се алармантни. Во услови кога имате криминална влада, портите за корупцијата и инструираните одлуки во обвинителството и судството се широко отворени. И тоа не е проблем кој застанува во правосудните лавиринти, судството и обвинителството, тоа е проблем кој

Мицкоски: Итна истрага за аферата Кеш, за делувањето на обвинители и судии и закон за потекло на имот на политичари

Мицкоски: Итна истрага за аферата Кеш, за делувањето на обвинители и судии и закон за потекло на имот на политичари

Скопје, 2 декември 2019 Пред да се осврнам на главната тема на денешната прес конференција, и пред да излезе СДСМ со механичка прес конференција, и со однапред напишан текст само ќе констатирам дека поминуваат точно 24 часа од последниот мој јавен настап каде отворено побарав од Заев и власта да се согласат да овозможиме законски измени со кои политичари

Мицкоски: Ќе поднесеме Закон за потекло на имот на политичари, бараме итна истрага за делувањето на обвинители и судии

Мицкоски: Ќе поднесеме Закон за потекло на имот на политичари, бараме итна истрага за делувањето на обвинители и судии

„Пред да се осврнам на главната тема на денешната прес конференција, и пред да излезе СДСМ со механичка прес конференција, и со однапред напишан текст само ќе констатирам дека поминуваат точно 24 часа од последниот мој јавен настап каде отворено побарав од Заев и власта да се согласат да овозможиме законски измени со кои политичари кои биле амнестирани

Мицкоски: Бараме итна истрага за делувањето на обвинители и судии

Мицкоски: Бараме итна истрага за делувањето на обвинители и судии

Бареме итна, неодложна и сеопфатна истрага за аферата Кеш, пред сѐ истрага за работата на обвинителите од поранешното СЈО, но и другите обвинители од редовното обвинителство и судии кои не постапуваат или молчат пред евидентната лавина на скандали и афери, бара Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ. Бареме итна, неодложна и сеопфатна истрага

Мицкоски: Ќе продолжиме закон за проверка на потекло на имот на судии, обвинители, политичари носители на јавни функции

Мицкоски: Ќе продолжиме закон за проверка на потекло на имот на судии, обвинители, политичари носители на јавни функции

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешниот прес соопшти дека согласно Уставот, неговата партија ќе продолжи закон со кој ќе се овозможи проверка на потекло на имот на судии, обвинители, политичари носители на јавни функции. – Да го испитаме потеклото на имотот на политичарите, и оние кои несразмерно се обогатија на грбот на

Мицкоски: Бараме итна истрага за делувањето на СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ

Мицкоски: Бараме итна истрага за делувањето на СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ

Бареме итна, неодложна и сеопфатна истрага за аферата Кеш, пред сѐ истрага за работата на обвинителите од поранешното СЈО, но и другите обвинители од редовното обвинителство и судии кои не постапуваат или молчат пред евидентната лавина на скандали и афери, бара Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ. Тој во денешната изјава рече дека бара