притисни ентер »

Шокиран и среќен: Спајк Ли е првиот црномурест претседател на жирито во Кан
Шокиран и среќен: Спајк Ли е првиот црномурест претседател на жирито во Кан

Шокиран и среќен: Спајк Ли е првиот црномурест претседател на жирито во Кан

„Шокиран, среќен и истовремено горд…“, вака ги опиша своите чувства црномурестиот режисер Спајк Ли (62) кога доби покана од филмскиот фестивал во Кан годинава да претседава со жирито. Како што пишуваат француските медиуми Ли има силна врска со фестивалот, бидејќи тој во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот

Спајк Ли е првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли е првиот црнец претседател на жирито во Кан

Американскиот режисер Спајк Ли ќе биде претседател на жирито на филмскиот фестивал во Кан, пишуваат француските медиуми. Тој изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ што ја добил поканата од фестивалот. Изборот на Спајк Ли се случи еден ден по критиките за номинацијата за Оскарите дека се „игнорира работата на режисерите и актерите од малцинските

Спајк Ли е првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли е првиот црнец претседател на жирито во Кан

Американскиот режисер Спајк Ли ќе биде претседател на жирито на филмскиот фестивал во Кан, пишуваат француските медиуми. Тој изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ што ја добил поканата од фестивалот. Изборот на Спајк Ли се случи еден ден по критиките за номинацијата за Оскарите дека се „игнорира работата на режисерите и актерите од малцинските

Спајк Ли ќе биде првиот црномурест претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црномурест претседател на жирито во Кан

Американскиот филмаџија Спајк Ли ќе го предводи жирито на годинашниот, 73. Кански фестивал и организаторите се надеваат дека „провокативниот режисер малку ќе ги протресе работите“ на собирот на светската филмска елита. „Почестен сум што станав прва личност од африканската дијаспора на оваа престижна позиција“, изјави Ли, кој минатата година го освои

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

„Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по бранот

Кански фестивал: Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито

Кански фестивал: Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито

Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по бранот

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по бранот

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

– Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд“ од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Спајк Ли ќе биде првиот црнец претседател на жирито во Кан

Режисерот Спајк Ли (62) изјави дека е „шокиран, среќен и истовремено горд” од поканата на филмскиот фестивал во Кан годинава тој да претседава со жирито, пишуваат француските медиуми. Ли има силна врска со фестивалот бидејќи режисерот во текот на изминатите години во Кан имаше премиера на седум свои филмови. Изборот на Спајк Ли доаѓа еден ден по бранот