притисни ентер »

Чудотворна светлина на небото, која е причината за оваа појава
Чудотворна светлина на небото, која е причината за оваа појава

Чудотворна светлина на небото, која е причината за оваа појава

Необична светлосна спирала на ноќното небо е фотографирана во Нов Зеланд, а корисниците на Интернет се прашуваат – која е причината за оваа појава? Тие не се ниту вонземјани, ниту необична игра на светлина, туку причина за „умирање“ ракетата SpaceX, пренесува Daily Mail. SpaceX ја лансираше ракетата Falcon 9, која го носеше сателитот Globalstar DM15