притисни ентер »

Астрономски календар
Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 25 август 2019 година, 237-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 128 дена. Скопје, 25 август 2019 (МИА) – Денеска е недела, 25 август 2019 година, 237-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 128 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 50 минути, а ќе зајде во 19 часот и 21 минута. Денов

Астрономски календар: Изгрев во 5:50 часот, а заод во 19:21

Астрономски календар: Изгрев во 5:50 часот, а заод во 19:21

Денеска е недела, 25 август 2019 година, 237-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 128 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 50 минути, а ќе зајде во 19 часот и 21 минута. Денов трае 13 часа и 31 минута. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 10 минути по полноќ, а ќе зајде во 15 часот и 23 минути.

Астрономски календар – 24 август

Астрономски календар – 24 август

Денеска е 24 август, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути. Денов трае 13 часа и 33 минути. Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 33 минути, а ќе зајде во 21 часот.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 24 август 2019 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 129 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути. Денов трае 13 часа и 33 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 19 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 24 август 2019 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 129 дена. Скопје, 24 август 2019 (МИА) – Денеска е сабота, 24 август 2019 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 129 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути. Денов

Астрономски календар: Денот од 15 ч. и 15 мин. се намали на 13 и 33 минути

Астрономски календар: Денот од 15 ч. и 15 мин. се намали на 13 и 33 минути

Денеска е сабота, 24 август 2019 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 129 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути. Денов трае 13 часа и 33 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 19 минути.

Астрономски календар – 23 август

Астрономски календар – 23 август

Денеска е 23 август, 234-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 131 ден. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути. Денов трае 13 часа и 36 минути. Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 27 минути, а ќе зајде во 20 часот и 29 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 23 август 2019 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути. Денов трае 13 часа и 36 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 30 минути, а ќе зајде во 13 часот и 14 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 23 август 2019 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена. Скопје, 23 август 2019 (МИА) – Денеска е петок, 23 август 2019 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути. Денов трае

Астрономски календар: Изгрејсонце 12 минути пред 6 часот

Астрономски календар: Изгрејсонце 12 минути пред 6 часот

Денеска е петок, 23 август 2019 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути. Денов трае 13 часа и 36 минути. Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 30 минути, а ќе зајде во 13 часот и 14 минути