притисни ентер »

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост
Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Прв индустриски симбол во градот, но и место за благосостојба на работниците додека Волнарскиот комбинат – Тетекс беше во државна сопственост и работничко самоуправање. Оваа карактеристика е најчестата за огромниот број луѓе од Тетово кои својот животен век го поминале во некоја од фабриките што го сочинуваат комбинатот што го носеше името на народниот

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Прв индустриски симбол во градот, но и место за благосостојба на работниците додека “Волнарскиот комбинат – Тетекс” беше во државна сопственост и работничко самоуправање. Оваа карактеристика е најчестата за огромниот број луѓе од Тетово кои својот животен век го поминале во некоја од фабриките што го сочинуваат комбинатот што го носеше името на народниот

Само сеќавања: Најдобрите времиња на комбинатот „Тетекс”

Само сеќавања: Најдобрите времиња на комбинатот „Тетекс”

Прв индустриски симбол во градот, но и место за благосостојба на работниците додека Волнарскиот комбинат – Тетекс беше во државна сопственост и работничко самоуправање. Оваа карактеристика е најчестата за огромниот број луѓе од Тетово кои својот животен век го поминале во некоја од фабриките што го сочинуваат комбинатот што го носеше името на народниот

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Тетово, 15 февруари 2020 (МИА) – Прв индустриски симбол во градот, но и место за благосостојба на работниците додека Волнарскиот комбинат – Тетекс беше во државна сопственост и работничко самоуправање. Оваа карактеристика е најчестата за огромниот број луѓе од Тетово кои својот животен век го поминале во некоја од фабриките што го сочинуваат комбинатот

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Најдобрите времиња на Комбинатот „Тетекс“ во државна сопственост

Прв индустриски симбол во градот, но и место за благосостојба на работниците додека Волнарскиот комбинат - Тетекс беше во државна сопственост и работничко самоуправање. Оваа карактеристика е најчестата за огромниот број луѓе од Тетово кои својот животен век го поминале во некоја од фабриките што го сочинуваат комбинатот што го носеше името на народниот