притисни ентер »

Пожар во атарот на општина Карбинци, опожарени две вили
Пожар во атарот на општина Карбинци, опожарени две вили

Пожар во атарот на општина Карбинци, опожарени две вили

Една вила целосно изгоре, а другата е сериозно оштетена од пожарот што доцна попладнево го зафати атарот на општина Карбинци. Поради ветрот зафатени се големи површини со земјоделско земјиште, а во опасност беа доведени и објекти. Огнот стигна до препупната станица во село Радање. Тука се вклучило и месното население, но проблем беа шумските појаси

Пожар во атарот на општина Карбинци, опожарени две вили

Пожар во атарот на општина Карбинци, опожарени две вили

Една вила целосно изгоре, а другата е сериозно оштетена од пожарот што доцна попладнево го зафати атарот на општина Карбинци. Поради ветрот зафатени се големи површини со земјоделско земјиште, а во опасност беа доведени и објекти. Огнот стигна до препупната станица во село Радање. Тука се вклучило и месното население, но проблем беа шумските појаси

Пожарот во Карбинци ставен под контрола

Пожарот во Карбинци ставен под контрола

Ставен под контрола е пожарот кај Карбинци, во близина на Штип. На терен се уште има пожарникари и месно население, кои не дозволуваат пожарот да се шири. Изгореа две викенд куќи, пумпна станица за вода за пиење, фотоволатична централа, шумски појаси и околу 100 хектари земјоделско земјиште. Од една од викендичките евакуирани се и три лица. Градоначалникот

Ставен под контрола пожарот во Карбинци

Ставен под контрола пожарот во Карбинци

Пожарот кај Карбинци е ставен под контрола. На терен сѐ уште има пожарникари и месно население, кои не дозволуваат негово ширење. Во пожарот изгореа две викенд куќи, пумпна станица за вода за пиење, фотоволатична централа, шумски појаси и околу 100 хектари земјоделско земјиште. Од една од викендичките евакуирани се и три лица. Пожарот го гаснеле четри

Пожарот во Карбинци ставен под контрола

Пожарот во Карбинци ставен под контрола

Изгореа две викенд куќи, пумпна станица за вода за пиење, фотоволатична централа, шумски појаси и околу 100 хектари земјоделско земјиште, за среќа поголемиот дел од житарицата е ожнеана, е исходот од големиот пожар во општина Карбинци. Од една од викендичките евакуирани се и три лица, меѓу кои мајка на возраст од над 50 години и нејзиниот син со посебни

Три лица спасени во последен момент од запалена куќа во Карбинци

Три лица спасени во последен момент од запалена куќа во Карбинци

Три лица од кои двајца со тежок инвалидитет во последен момент се спасени од запалена куќа во Карбинци, по големиот пожар кој доцна попладнево ја зафати оваа општина, објави ТВ Стар. Пожарот настанал во непосредна близина на првите куќи во селото, а очевидци во изјави за телевизијата, вината ја лоцираат во блиските електрични столбови. Опожарени се