притисни ентер »

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции
Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Општина Ѓорче Петров апелира до сите граѓани кои ги паркираат своите возила на тротоарите и коловозите веднаш да ги препаркираат во своите дворови за да се овозможи непречено движење на комуналните возила (полициските, противпожарните, на Брзата помош и на возилата за собирање на комунален смет и друго). Ова е една од мерките што ги презема Кризниот

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 Општина Ѓорче Петров апелира до сите граѓани кои ги паркираат своите возила на тротоарите и коловозите веднаш да ги препаркираат во своите дворови за да се овозможи непречено движење на комуналните возила (полициските, противпожарните, на Брзата помош и на возилата за собирање на комунален смет и друго). Ова е една од

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Да се тргнат возилата од улиците, следуваат најостри санкции

Општина Ѓорче Петров апелира до сите граѓани кои ги паркираат своите возила на тротоарите и коловозите веднаш да ги препаркираат во своите дворови за да се овозможи непречено движење на комуналните возила (полициските, противпожарните, на Брзата помош и на возилата за собирање на комунален смет и друго). Ова е една од мерките што ги презема Кризниот

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Изминатата вечер беше првиот ден од воведениот полициски час во земјава за да се запре ширењето на корона вирусот. На улиците немаше никој, по некое возило, веројатно, дел од службите кои со одобрение на Владата може да се движат навечер од 21 часот до наутро во шест часот. Кучиња слободно се шетаа низ улиците. Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Скопјанец бега и се крие меѓу возила додека трае полицискиот час!

Изминатата вечер беше првиот ден од воведениот полициски час во земјава за да се запре ширењето на корона вирусот. На улиците немаше никој, по некое возило, веројатно, дел од службите кои со одобрение на Владата може да се движат навечер од 21 часот до наутро во шест часот. Кучиња слободно се шетаа низ улиците. Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев

Чаирчанец бега од полиција за време на полициски час

Чаирчанец бега од полиција за време на полициски час

На социјалните мрежи синоќа осамна видео на кое може да се види како жител на скопската населба во Чаир се крие од полициска патрола за време на полицискиот час во доцните вечерни часови. Од вчера на сила стапи полицискиот час на ниво на цела држава и додека трае вонредната состојба ќе се применува секој ден од 21.00 до 06.00 часот.

Скопјанец бегаше синоќа од патролите синоќа, додека трае полицискиот час

Скопјанец бегаше синоќа од патролите синоќа, додека трае полицискиот час

Изминатата вечер беше првиот ден од воведениот полициски час во земјава за да се запре ширењето на корона вирусот. На улиците немаше никој, по некое возило, веројатно дел од службите кои со одобрение на Владата може да се движат навечер од 21 часот до наутро во шест часот. Кучиња слободно се шетаа низ улиците. Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев

Обиколка на Скопје: Како помина првиот полициски час?

Обиколка на Скопје: Како помина првиот полициски час?

Мирно и тивко – вака накусо може да се опише првиот полициски час во историјата на државата, кој започна синоќа од 21 часот и траеше до 6 часот наутро, откако владата го воведе како една од мерките во борбата против ширењето на смртоносниот корона вирус Фокус направи обиколка низ главните скопски сообраќајници и низ строгиот центар на градот, каде,

Празни улици и тротоари, прв полициска час во Македонија

Празни улици и тротоари, прв полициска час во Македонија

Во Скопје синоќа тишината ја нарушуваше единствено дождот што почна да паѓа. Празни улици и тротоари, освен полицијата единствено можеше да се забележат бројните новинарски екипи со посебна дозвола изземени од полицискиот час. Министерот за внатрешни Наќе Чулев беше со патролата која тргна од железничката станица. Иако генералната оценка на МВР е дека