притисни ентер »

Косово добива фудбалска „убавица“
Косово добива фудбалска „убавица“

Косово добива фудбалска „убавица“

Иако е речиси дебитант во натпреварувањата под капата на ФИФА и на УЕФА, Косово наскоро ќе добие еден од најубавите стадиони на Балканот. Противникот на Македонија во полуфиналето на Лигата на нации, Косово наскоро се очекува да го добие еден од најубавите стадиони во регионот. Предвидено е изградбата да започне годинава и да заврши најдоцна до 2021

Косово ќе го има најубавиот стадион на Балканот

Косово ќе го има најубавиот стадион на Балканот

Фудбалската федерација на Косово денеска го презентираше проектот за новиот стадион кој оваа година треба да почне да се гради. Косово ќе гради супер модерен стадион кој треба да биде најубав на Балканот. Проектот денеска беше презентиран пред јавноста, а претседателот на Фудбалската федерација на Косово, Агим Адеми вели дека потребата од нов стадион

Косово гради неверојатен национален стадион

Косово гради неверојатен национален стадион

Министерот за спорт на Косово, Кујтим Гаши го претстави проектот за новиот национален стадион кој ќе се гради во околината на Приштина. Стадионот ќе има капацитет од 30.000, а изградбата се очекува да почне за неколку месеци. Во склоп на стадионот ќе има базени, хотели, ресторани и паркови, а кога на него ќе игра репрезентацијата на Косово тој ќе биде

Косово со нов национален стадион

Косово со нов национален стадион

Во Приштина денеска, од страна на косовскиот министер за спорт Кујтим Гаши, е претставена студијата на новиот национален стадион кој ќе биде изграден во околината на главниот град и ќе прими 30 илјади гледачи. Според Гаши, изградбата на стадионот ќе почне за неколку месеци, а во негови рамки ќе има и базени, хотели, паркови и ресторани, а кога во него

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот

Косовската фудбалска федерација и владата на Косово го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина. Оваа година се очекува почетокот на изградбата на стадионот со 30.000 седишта, а подоцна околу него ќе се изградат и хотели, паркови и базени. Претседателот на косовското собрание, Кадри Весељи

Весели: Косово ќе добие најубав стадион на Балканот

Весели: Косово ќе добие најубав стадион на Балканот

Косовските власти и Косовската фудбалска федерација го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина и најавија дека „Косово ќе го добие најубавиот стадион на Балканот“. Според планот, кој треба да почне да се реализира годинава, стадионот ќе има 30.000 седишта и ултра-модерен изглед, а подоцна

Косово ќе добие нов стадион, најубав на Балканот

Косово ќе добие нов стадион, најубав на Балканот

Фудбалската федерација на Косово денеска го презентираше проектот за новиот стадион кој оваа година треба да почне да се гради. Косово ќе гради супер модерен стадион кој треба да биде најубав на Балканот. Проектот денеска беше презентиран пред јавноста, а претседателот на Фудбалската федерација на Косово, Агим Адеми вели дека потребата од нов стадион

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот

Косовската фудбалска федерација и владата на Косово го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина. Оваа година се очекува почетокот на изградбата на стадионот со 30.000 седишта, а подоцна околу него ќе се изградат и хотели, паркови и базени. Претседателот на косовското собрание, Кадри Весељи

Косово го гради најубавиот Национален стадион на Балканот

Косово го гради најубавиот Национален стадион на Балканот

Фудбалската федерација на Косово заедно со државните власти го презентираа новиот проект, според кој ќе добијат супер-модерен Национален стадион кој ќе биде еден од најубавите, ако не и најубавиот на Балканот. Агим Адеми, претседателот на федерацијата, истакна дека на овој потег се решаваат затоа што моменталните стадиони во земјата се претесни да

Косово со нов национален стадион

Косово со нов национален стадион

Во Приштина денеска, од страна на косовскиот министер за спорт Кујтим Гаши, е претставена студијата на новиот национален стадион кој ќе биде изграден во околината на главниот град и ќе прими 30 илјади гледачи. Според Гаши, изградбата на стадионот ќе почне за неколку месеци, а во негови рамки ќе има и базени, хотели, паркови и ресторани, а кога во него