притисни ентер »

Богдановиќ најавува и кривични за оние кои нема да ги отстранат терасите на кафулињата
Богдановиќ најавува и кривични за оние кои нема да ги отстранат терасите на кафулињата

Богдановиќ најавува и кривични за оние кои нема да ги отстранат терасите на кафулињата

Општина Центар деновиве интензивно урива нелегално изградени летни тераси на кафулињата во Дебар М Фото: Независен весник аало, особено на улица „Ленинова“. Покрај отпорот на сопствениците кон уривањето на терасите, Општината продолжува со нивно отстранување, а најавува и дека ќе следуваат поригорозни мерки. „Отпор секогаш на тие непопуларни акции

И покрај отпорот од кафеанџиите, Богдановиќ не запира

И покрај отпорот од кафеанџиите, Богдановиќ не запира

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ изјави дека тој нема да запре со акцијата за рушење на дивите тераси. Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ денеска изјави дека и покрај тоа што има отпор од кафеанџиите, тој нема да запре со акцијата за рушење на дивите тераси. – Акцијата трае и денеска, ќе трае и во понеделник. Ова е

И покрај отпор од кафеанџиите, Богдановиќ не запира

И покрај отпор од кафеанџиите, Богдановиќ не запира

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ изјави дека тој нема да запре со акцијата за рушење на дивите тераси. Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ денеска изјави дека и покрај тоа што има отпор од кафеанџиите, тој нема да запре со акцијата за рушење на дивите тераси. – Акцијата трае и денеска, ќе трае и во понеделник. Ова е

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа памет. Пробувавме културно со разговор да дискутираме за тоа до каде може да се користи јавниот простор

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа памет. Пробувавме културно со разговор да дискутираме за тоа до каде може да се користи јавниот простор

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Богдановиќ ВОВЕДУВА РЕД: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде пешачка зона

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа памет. Пробувавме културно со разговор да дискутираме за тоа до каде може да се користи јавниот простор

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа памет. Пробувавме културно со разговор да дискутираме за тоа до каде може да се користи јавниот простор

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. „Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа памет. Пробувавме културно со разговор да дискутираме за тоа до каде може да се користи јавниот простор

Се уриваат нелегални летни тераси во кафеани лоцирани во Дебар маало

Се уриваат нелегални летни тераси во кафеани лоцирани во Дебар маало

Дивите тераси на кафулињата на улица Ленинова во Дебар Маало, денешна мета на општина Ценатар, работници ангажаирани од општината, но и сопствениците кои беа револтирани и не сакаа да говороат, интензивно работеа на отстранувања на нелегално поставените тераси. Општината центар која почна акција за уривање на нелегалните градби во првата фаза имаат

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата. Работници ангажирани од Општината во присуство на полиција, почнаа да ги отстрануваат терасите на улицата Ленинова. Иако вчера имало најава дека сопствениците сами ќе ги урнат нелегалните градби, тоа не го сториле сите, па затоа интервенира Општината. Сопствениците