притисни ентер »

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот
Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012 до 2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за

Финансии реагира на изјавата на Кузмановска: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Финансии реагира на изјавата на Кузмановска: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес

Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар

Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар

Embedded video for Власта и опозицијата се скараа за новото задолжување на домашниот пазар Новото задолжување повторно ги скара власта и опозицијата. Додека ВМРО-ДПМНЕ обвинува за расипничко раководење со државните пари, од Министерството за финансии тврдат дека работат домаќински. Според  планот, Министерството за финансии вчера требаше да издаде

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

„Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

Истражување: 14 проценти од жените биле жртви на физичко или сексуално насилство на возраст над 15 години

Истражување: 14 проценти од жените биле жртви на физичко или сексуално насилство на возраст над 15 години

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40 отсто, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од четири на две аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40 отсто, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од четири на две аукции месечно. Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Министерство за финансии: Со издавањето хартии од вредност се враќаат стари долгови и се финансира дефицитот

Нето-повлекувањето на аукциите е намалено за околу 40%, ако се спореди просекот последниве две години со просекот од 2012-2016 година. Бројот на аукции на државни хартии од вредност е намален од 4 на 2 аукции месечно, реагира Министерството за финансии на изјавата на пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска, дека државата се задолжила за нови

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

МФ: Нето повлекувањето преку ДХВ е намалено за 40% во однос на 2012-2016 година

Со издавањето на државните хартии од вредност се финансираат: прво, стари долгови по основ на претходни аукции кои доспеваат за наплата-денес на пример се вратени девет милиони евра и второ – финансирање на дефицитот предвиден со Буџетот за 2019 година, изгласан од Собранието. Согласно буџетот за 2019 година и одлука на Влада, за финансирање на буџетскиот