притисни ентер »

Во Националната опера и балет ќе се изведе операта „Кармен“ на Жорж Бизе
Во Националната опера и балет ќе се изведе операта „Кармен“ на Жорж Бизе

Во Националната опера и балет ќе се изведе операта „Кармен“ на Жорж Бизе

Во Националната опера и балет в петок, 26 ноември, со почеток во 20 ч. ќе се изведе ремек- делото на Жорж Бизе, операта „Кармен“, една од најпознатите опери во историјата. Изведбата на операта „Кармен“ е во рамките на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2021. Диригент е гостинката од Украина, Оксана Мадараш; Режисер: Нина Најденова (Бугарија);

Есенски музички свечености: Операта „Кармен“ утре на сцената на опера и балет

Есенски музички свечености: Операта „Кармен“ утре на сцената на опера и балет

Во петок, 26 ноември, со почеток во 20.00 ч. во Националната опера и балет ќе се изведе ремек- делото на Жорж Бизе, операта „Кармен“ , една од најпознатите опери во историјата. Изведбата на операта „Кармен“ е во рамките на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2021. Диригент е гостинката од Украина, Оксана Мадараш; Режисер: Нина Најденова (Бугарија);