притисни ентер »

Како да ја подобрите циркулацијата на крвта
Како да ја подобрите циркулацијата на крвта

Како да ја подобрите циркулацијата на крвта

Доколку крвта не циркулира нормално низ организмот, кај органите се појавува недостиг на кислород и хранливи материи, по што организмот не се ослободува од отровните материи во мера која е неопходна за да функционира нормално. Лошата циркулација остава последици на кардиоваскуларниот систем. Иако овие болести делумно се наследни, на здравјето на срцето