притисни ентер »

Ова се европските раеви: Во овие земји просечната плата е 3.000 евра, ниедна не е во нашето соседство
Ова се европските раеви: Во овие земји просечната плата е 3.000 евра, ниедна не е во нашето соседство

Ова се европските раеви: Во овие земји просечната плата е 3.000 евра, ниедна не е во нашето соседство

Најголеми просечни плати во државите на ЕУ имаат работниците во Данска и Луксембург, додека најниска е платата во Бугарија. Ова се резултатите од истражувањето кое го направил истражувачот и економист Реинис Фишер, кој често прави економски анализи, пренесува "Al Jazeera". Според анализата која кон крајот на декември минатата година Фишер ја објавил

Ова е “европскиот рај”: Во овие држави просечната плата е 3.000 евра

Ова е “европскиот рај”: Во овие држави просечната плата е 3.000 евра

Највисоки просечни плати во Европската Унија имаат работниците во Данска и Луксембург, додека најниската плата е во Бугарија. Ова се резултатите од истражувањето на економистот Реинис Фишер, кој често објавува економски анализи, пренесува balkans.aljezeera.net. Според анализата која беше објавена на крајот од декември, просечните плати во Данска и

ОВА СЕ ЕВРОПСКИ РАЕВИ: Во овие земји на ЕУ просечна плата и до 3000 евра

ОВА СЕ ЕВРОПСКИ РАЕВИ: Во овие земји на ЕУ просечна плата и до 3000 евра

Најголемите просечни плати во државите на Европската унија ги имаат работниците на Данска и Луксембург додека најниска е платата во соседна Бугарија. Ова се резултатите од истражувањето кое ги направил истражувачот и економист Ренис Фишер, кој често прави економски анализи, пренесува balkans.aljazeera.net. Според анализата која кон крајот на декември