притисни ентер »

Премиерот Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите
Премиерот Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите

Премиерот Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите

„Нашата цел е да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите кои одлучиле да инвестираат во нашата земја и ќе продолжиме во таа насока“, рече денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во изјавата за медиуми по увидот на градежни работи на новата клучка кај ТИРЗ Прилеп, заедно

Заев: Во индустриските зони да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите

Заев: Во индустриските зони да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите

„Нашата цел е да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите кои одлучиле да инвестираат во нашата земја и ќе продолжиме во таа насока“, рече денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во изјавата за медиуми по увидот на градежни работи на новата клучка кај ТИРЗ Прилеп, заедно

Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите

Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите

Embedded video for Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите Мариовци денеска одржаа втор протестен собир поради уништениот патен правец Прилеп-Витолиште, долг 50-тина км., a кој претставува единствената врска на Мариово со светот. Со години барале помош за патот, но ниту една власт не сакала да ги слушне. Министерот за

Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите за брз и ефикасен транспорт

Заев: Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите за брз и ефикасен транспорт

„Нашата цел е да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите кои одлучиле да инвестираат во нашата земја и ќе продолжиме во таа насока“, рече денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во изјавата за медиуми по увидот на градежни работи на новата клучка кај ТИРЗ Прилеп, заедно

Заев: Преговараме со голем број странски компании,заинтересирани да инвестираат кај нас

Заев: Преговараме со голем број странски компании,заинтересирани да инвестираат кај нас

Планираме да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди во индустриските зони за инвеститорите кои решиле да инвестираат во нашата земја, рече премиерот Зоран Заев при денешниот увид на работите на клучката и на инфраструктурните зафати во Технолошко-развојната индустриска зона во Прилеп. Премиерот Заев појасни дека изградбата на клучката што го

Заев: Покрај создавање на директни вработувања, компаниите во зоните го стимулираат локалниот економски развој

Заев: Покрај создавање на директни вработувања, компаниите во зоните го стимулираат локалниот економски развој

„Нашата цел е да обезбедиме светски инфраструктурни стандарди во индустриски зони за инвеститорите кои одлучиле да инвестираат во нашата земја и ќе продолжиме во таа насока“, рече денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во изјавата за медиуми по увидот на градежни работи на новата клучка кај ТИРЗ Прилеп, заедно

Сугарески: изградбата на клучката е доказ за посветеноста на Владата во изградба на инфраструктурата

Сугарески: изградбата на клучката е доказ за посветеноста на Владата во изградба на инфраструктурата

Што се однесува до Прилеп и регионот, покрај изградбата на овој проект, се гради региналниот пат од Битола кон Прилеп кај Тополчани, комплетно е завршен патот кон вештачкото езеро,а во завршна фаза е изградбата на ИКТ Центарот чија вредност е 11 милиони евра. За постојниот пат од Фариш до Дреново, поставена е сигнализација и ако временските услови

Мариовци на втор протест - се жалат дека се отсечени од светот

Мариовци на втор протест - се жалат дека се отсечени од светот

Embedded video for Мариовци на втор протест - се жалат дека се отсечени од светот Мариовци денеска одржаа втор протестен собир поради уништениот патен правец Прилеп-Витолиште, долг 50-тина км., a кој претставува единствената врска на Мариово со светот. Со години барале помош за патот, но ниту една власт не сакала да ги слушне. Министерот за транспорт

Заев и Сугарески во увид на градежните работи на клучката за ТИРЗ Прилеп

Заев и Сугарески во увид на градежните работи на клучката за ТИРЗ Прилеп

Овој инфраструктурен зафат вреден 240 милиони денари е битен за сегашните и за идните странски инвеститори кои ќе отвораат фабрики во овој дел од земјава. Став на премиерот Заев при денешниот увид во градежните работи на овој објект. Министерот за транспорт Сугарески информира дека 28 проекти се во тек на реализација. За 7 е објавен тендер а 20 нови