притисни ентер »

Франција со строги мерки против бензин и дизел автомобилите
Франција со строги мерки против бензин и дизел автомобилите

Франција со строги мерки против бензин и дизел автомобилите

Франција е на пат да ја забрани продажбата на новите бензински и дизел автомобили до 2040 година. Уште во 2017 година, тогашниот министер за животна средина Николас Хулот изјавил дека Франција до 2040 година ќе прекине со продажбата на автомобили на фосилни горива, а десет години подоцна ќе стане и “CO2 неутрална”. “Имаме цел до 2050 година да бидеме

Франција до 2040 ќе ги избрка возилата со фосилни горива !

Франција до 2040 ќе ги избрка возилата со фосилни горива !

Во новиот закон на Франзија за мобилноста ќе биде внесена и планираната забрана, до 2040 година, за автомобили што се движат на фосилани горива , изјави деновиве министрката за сообраќај Елизабет Борн … Поранешниот министер за животна средина во Владата на франција Никола Ило , уште во јули 2017 -та година најави ( на почетокот на мандатото на претседателот

Франција воведува забрана за продажба на бензински и дизел автомобили, познато и кога

Франција воведува забрана за продажба на бензински и дизел автомобили, познато и кога

Франција не се откажува од забраната за продажба на нови автомобили со погон на фосилни горива. Уште во 2017 година, тогашниот министер за животна средина Николас Хулот изјавил дека Франција до 2040 година ќе раскрсти со продажбата на автомобили на фосилни горива, а десет години подоцна ќе стане и “CO2 неутрална”. Истата идеја сега ја поддржала и француската

Познато кога Франција ќе воведе забрана за продажба на бензински и дизел автомобили

Познато кога Франција ќе воведе забрана за продажба на бензински и дизел автомобили

Истата идеја сега е поддржана од страна на француската влада, па така министерката за транспорт, Елизабет Борн вели дека новиот закон ќе приморува изграда на електрични полначи со цел претходноте ветување за воведување на забрана за продажбата. Овој закон, меѓу другото, ќе им овозможи на сопствениците да побараат инсталација на полначница на сопствено

Франција со строги мерки против конвенционалните загадувачи

Франција со строги мерки против конвенционалните загадувачи

Франција е на пат да ја забрани продажбата на новите бензински и дизел автомобили до 2040 година Француската министерка за транспорт, Елизабет Борн, изјави дека новиот закон за мобилност, кој исто така ќе го олесни воведувањето на повеќе станици за полнење на електричните возила, ќе овозможи залагање за забрана на бензинските и дизел возила. Предлогот

Се знае од кога Франција ќе ја забрани продажбата на бензински и дизел автомобили

Се знае од кога Франција ќе ја забрани продажбата на бензински и дизел автомобили

Уште во 2017 тогашниот министер за екологија Николас Уло изјави дека земјата во 2040 ќе прекине со продажбата на нови автомобили на погон на фосилни горива, а десет години подоцна ќе биде неутрална на јаглерод диоксид. Истата идеја сега ја поддржа и владата на Макрон. Така, министерката за сообраќај , Елизабет Борн изјави дека со новиот закон за сообраќај