притисни ентер »

Луѓе во Сан Франциско запалија роботакси
Луѓе во Сан Франциско запалија роботакси

Луѓе во Сан Франциско запалија роботакси

Возило на сервисот за автономно возење „Waymo“ беше жртва на вандализам во Сан Франциско. Според извештаите и видео-снимките објавени на интернет, неколку луѓе го скршиле стаклото на роботаксито без возач и потоа го запалиле. Инцидентот се случи во текот на прославата на кинеската Нова година, кога возилото на „Waymo“ без патници било сопрено во Кинеската