притисни ентер »

Украина тврди дека нуклеарката „Запорожје“ е оштетена, но нема истекување радијација
Украина тврди дека нуклеарката „Запорожје“ е оштетена, но нема истекување радијација

Украина тврди дека нуклеарката „Запорожје“ е оштетена, но нема истекување радијација

Фото: Принтскрин Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од нуклеарната централа „Запорожје“ што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека оштетени се еден блок и високонапонскиот далновод во најголемата нуклеарната централа во Европа, лоцирана на југот на Украина,

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната

Оштетен далоновод на нуклеарката во Запорожје, Русија и Украина со меѓусебни обвинувања

Оштетен далоновод на нуклеарката во Запорожје, Русија и Украина со меѓусебни обвинувања

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната централа во Запорожје, најголемата во Европа, лоцирана на југот на Украина, јави Би-Би-Си

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација К.С. Пред 14 минути Нуклеарна централа Запорожје / Фото: EPA-EFE/SERGEI SUPINSKY epa Historical Collection digitized in 2012 as part of the EURO-Photo project Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната централа во Запорожје, најголемата во Европа, лоцирана на југот на Украина, јави Би-Би-Си

РУСИТЕ ОШТЕТИЛЕ НУКЛЕАРНА ЦЕНТРАЛА Нема истекување радијација, тврди Украина

РУСИТЕ ОШТЕТИЛЕ НУКЛЕАРНА ЦЕНТРАЛА Нема истекување радијација, тврди Украина

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната централа во Запорожје, најголемата во Европа, лоцирана на југот на Украина, јави Би-Би-Си

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната централа во Запорожје, најголемата во Европа, лоцирана на југот на Украина, јави Би-Би-Си

Русија оштетила нуклеарна централа во Украина

Русија оштетила нуклеарна централа во Украина

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили погодиле дел од нуклеарна централа, која во моментов е под руска контрола. Во нападот биле оштетени еден блок и високонапонски далновод во нуклеарната централа во Запорожје, а засега нема истекување на радијација. Украина ја нападна Русија за нападот, додека Русите тврдат дека украински проектили

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украина тврди дека руски сили оштетиле нуклеарна централа, но нема истекување радијација

Украинската нуклеарна агенција соопшти дека руски проектили оштетиле дел од големата нуклеарна централа што сега е под руска контрола, но дека нема истекување радијација. Во соопштение се наведува дека еден блок и високонапонскиот далновод се оштетени во нуклеарната централа во Запорожје, најголемата во Европа, лоцирана на југот на Украина, јави Би-Би-Си