притисни ентер »

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април
Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Бугарија– Датумот на предвремените парламентарни избори ќе биде 2 април, најави денеска бугарскиот претседател, Румен Радев, во Софија. Шефот на бугарската држава претходно денеска го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што тој експресно одржа средба со раководството на Централната изборна комисија (ЦИК)

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Датумот на предвремените парламентарни избори ќе биде 2 април, најави денеска бугарскиот претседател, Румен Радев, во Софија. Шефот на бугарската држава претходно денеска го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што тој експресно одржа средба со раководството на Централната изборна комисија (ЦИК). -Организирањето

Радев: Парламентарни избори на 2 април

Радев: Парламентарни избори на 2 април

Бугарскиот претседател Румен Радев изјави дека изборите за новиот состав на парламентот ќе се одржат на 2 април. Најавените избори ќе бидат петти по ред парламентарни избори во рок од две години, бидејќи по последните избори ниту една пратеничка листа не успеа да формира влада, пренесува Ројтерс. Радев рече дека ќе го распушти парламентот на 3 февруари

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април, објави Радев

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април, објави Радев

Фото: Румен Радев/инстаграм Датумот на предвремените парламентарни избори ќе биде 2 април, најави денеска бугарскиот претседател, Румен Радев, во Софија. Шефот на бугарската држава претходно денеска го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што тој експресно одржа средба со раководството на Централната изборна

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април, најави Радев

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април, најави Радев

Претседателот Румен Радев следните вонредни парламентарни избори ги закажа за 2 април. „Ќе донесам Указ со кој на 3 февруари ќе го распуштам Народното собрание, а на 2 април ќе закажам парламентарни избори“, рече Радев. Тој се надева дека преостанатото време ќе го искористат народните избраници во Народното собрание и дека ќе докажат дека борбата против

Радев - На 2 април предвремени парламентарни избори во Бугарија

Радев - На 2 април предвремени парламентарни избори во Бугарија

Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април, изјави денеска во Софија бугарскиот претседател Румен Радев. Тој претходно на 24 јануари го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што одржа средба со раководството на Централната изборна комисија (ЦИК). „Организирањето на претстојните

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Датумот на предвремените парламентарни избори ќе биде 2 април, најави денеска бугарскиот претседател, Румен Радев, во Софија. Шефот на бугарската држава претходно денеска го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што тој експресно одржа средба со раководството на Централната изборна комисија (ЦИК). -Организирањето

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април

Радев: Предвремените парламентарни избори во Бугарија ќе се одржат на 2 април Датумот на предвремените парламентарни избори ќе биде 2 април, најави денеска бугарскиот претседател, Румен Радев, во Софија. Шефот на бугарската држава претходно денеска го прифати вратениот неисполнет трет мандат од претставниците на „БСП за Бугарија“, по што тој експресно