притисни ентер »

Осамените пациенти побрзо умираат
Осамените пациенти побрзо умираат

Осамените пациенти побрзо умираат

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата ако живеат сами или се осамени, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите лица

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побрзо

Осамените пациенти умираат побрзо

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Копенхаген , 2 декември 2019 (/) – Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

„Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок од една година од отпуштање од болницата, ако живеат сами или се чувствуваат осамено, покажува дански научен труд објавен во списанието „Харт“. Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите

Осамените пациенти умираат побргу

Осамените пациенти умираат побргу

Социјалната изолација одамна е поврзана со лошиот здравствен исход и помал животен век, особено кај постарите возрасни лица кои страдаат од комплексни хронични здравствени проблеми како што се срцеви заболувања. Копенхаген , 2 декември 2019 (МИА) – Пациенти хоспитализирани поради проблеми со срцето се изложени на зголемен ризик од смртен исход во рок