притисни ентер »

Бугарскиот премиер уште еднаш потврди дека политиката кон Македонија останува непроменета
Бугарскиот премиер уште еднаш потврди дека политиката кон Македонија останува непроменета

Бугарскиот премиер уште еднаш потврди дека политиката кон Македонија останува непроменета

Властите во многу држави размислуваат како да го намалат бројот на жртви од сообраќајни несреќи. Некои кампањи кои се спроведуваат ги таргетираат младите возачи, некои проблемот со консумирање алкохол, неносење појас или користење на телефон зад воланот, но некои се наменети и за постарите возачи. Во поединечни делови од германската покраина Баден-Виртемберг,

Германија ги стимулира старите лица да не возат: Вратете ја возачката дозвола и ќе добиете бесплатен јавен превоз

Германија ги стимулира старите лица да не возат: Вратете ја возачката дозвола и ќе добиете бесплатен јавен превоз

Властите во многу држави размислуваат како да го намалат бројот на жртви од сообраќајни несреќи. Некои кампањи кои се спроведуваат ги таргетираат младите возачи, некои проблемот со консумирање алкохол, неносење појас или користење на телефон зад воланот, но некои се наменети и за постарите возачи. Во поединечни делови од германската покраина Баден-Виртемберг,

Германски модел за постарите возачи: „Вратете ја дозволата и ве очекува бесплатен јавен превоз!“

Германски модел за постарите возачи: „Вратете ја дозволата и ве очекува бесплатен јавен превоз!“

Властите во многу држави размислуваат како да ги намалат жртвите во сообраќајот. Некои се насочени кон младите возачи, некои кон алкохолот, безбедносните ремени, мобилните телефони, а некои и кон постарите возачи. Во некои делови на германската покраина Баден-Виртемберг, постарите граѓани наскоро ќе можат да добијат бесплатен годишен билет за локалниот

Врати ја возачката и ќе имаш бесплатен јавен превоз – Германија ги стимулира старите да не возат

Врати ја возачката и ќе имаш бесплатен јавен превоз – Германија ги стимулира старите да не возат

ИЗВОР Скопје24 | ноември 24, 2021 Во Германија постарите граѓани можат да се пријават за бесплатна годишна карта за локален превоз. Оваа новина се планира да се воведе од 1 декември. За тоа да го направаат, ќе мора доброволно и трајно да се откажат од возачката дозвола и да ја вратат на надлежните органи. Втор услов е да имаат престој во тој регион

Германија ги стимулира старите да не возат: Вратете ја возачката и ќе имате бесплатен јавен превоз

Германија ги стимулира старите да не возат: Вратете ја возачката и ќе имате бесплатен јавен превоз

Повеќе од третина од учесниците во сообраќајки со смртен исход имале над 65 години. Затоа во некои делови од германската покраина Баден-Вуртенберг постарите граѓани наскоро ќе можат да добијат бесплатна годишна карта за локален јавен превоз, доколку ја вратат возачката дозвола. Од 1 декември постарите граѓани же можат да се пријават за бесплатна годишна

Кампања во Германија: Врати ја вазачката дозвола и добиј бесплатен јавен превоз

Кампања во Германија: Врати ја вазачката дозвола и добиј бесплатен јавен превоз

Возењето на автомобил е секојдневие и потреба. Но, со стареењето многу од возачите не толку често го користат возилото за транспорт, и за продолжување на возачката дозвола треба да минат низ почесто лекарски прегледи, а времетраењето на возачката е со ограничен рок. Во некои делови на германската покраина Баден-Виртемберг, постарите граѓани наскоро