притисни ентер »

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години
Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години

Околу 800 коски од најмалку 14 мамути за кои се верува дека живееле пред повеќе од 14 000 години, се пронајдени во централниот дел на Мексико, соопшти мексиканскиот институт за антропологија и историја. Коските на гигантските тревојади цицачи биле пронајдени во Туртепек, Мексико, на околу 45 километри од главниот град на Мексико. Во изјавата на институтот

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години

Околу 800 коски од најмалку 14 мамути за кои се верува дека живееле пред повеќе од 14 000 години, се пронајдени во централниот дел на Мексико, соопшти мексиканскиот институт за антропологија и историја. Коските на гигантските тревојади цицачи биле пронајдени во Туртепек, Мексико, на околу 45 километри од главниот град на Мексико. Во изјавата на институтот

Откриени 14 мамутски скелети во стапица стара 15.000 години

Откриени 14 мамутски скелети во стапица стара 15.000 години

Најмалку 14 мамутски скелети се откриени во Мексико, фатени во стапици, што ги направиле луѓето пред околу 15 000 години. Биле лоцирани во две јами во близината на главниот град Мексико Сити. Ловците од тоа време можеби ги бркале мамутите кон стапиците, користејќи факели или стапови. Ова откритие може да го смени нашето разбирање за тоа како античките

Праисторискиот човек знаел да лови мамути

Праисторискиот човек знаел да лови мамути

Археолозите тврдат дека две пештери биле откриени во близина на градот Тултепек северно од Мексико Сити, првите човечки стапици пронајдени досега за лов на мамути. Научниците шпекулираат дека античките ловци можеби ги заробиле овие крзнени цицачи со големина на слонови во стапици користејќи факели и гранки. loading... Неодамнешното откритие на коски

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години: Најголемото откритие досега

Пронајдени коски од 14 мамути стари 14.000 години: Најголемото откритие досега

Околу 800 коски од најмалку 14 мамути за кои се верува дека живееле пред повеќе од 14 000 години, се пронајдени во централниот дел на Мексико, соопшти мексиканскиот институт за антропологија и историја. Archaeologists say they have made the largest-ever discovery of mammoth remains containing some 800 bones from at least 14 mammoths who lived more