притисни ентер »

Рачна бомба од Првата светска војна пронајдена во Битолско
Рачна бомба од Првата светска војна пронајдена во Битолско

Рачна бомба од Првата светска војна пронајдена во Битолско

Синоќа во 20 часот, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување од селото Брусник, општина Битола подигнал неексплодирана рачна бомба (офанзивна) од Првата светска војна. Бомбата била пренесена на безбедна локација.

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Синоќа во 20 часот, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување од селото Брусник, општина Битола подигнал неексплодирана рачна бомба (офанзивна) од Првата светска војна. Бомбата била пренесена на безбедна локација.

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Синоќа во 20 часот, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување од селото Брусник, општина Битола подигнал неексплодирана рачна бомба (офанзивна) од Првата светска војна. Бомбата била пренесена на безбедна локација.

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Рачна бомба пронајдена во битолското село Брусник

Синоќа во 20 часот, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување од селото Брусник, општина Битола подигнал неексплодирана рачна бомба (офанзивна) од Првата светска војна. Бомбата била пренесена на безбедна локација. извор: Makfax

Неексплодирана рачна бомба вечерва пронајдена во село Брусник

Неексплодирана рачна бомба вечерва пронајдена во село Брусник

На 13.7.2019 (сабота), во 20ч, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување , од с.Брусник, општина Битола подигна неексплодирана рачна бомба(офанзивна) од Првата светска војна. Истата беше пренесена на безбедна локација. извор: 4news.mk